vegansk banansplitt oppskrift

Banansplitt

En sikker vinner!

Alle liker banansplitt! Desserten er en klassiker som kombinerer masse gode dessertsmaker, og den likes like godt av voksne som av barn. Selvfølgelig går det an å lage banansplitt vegansk, og her har dere oppskriften:

Ingredienser til fire porsjoner: 

    • 50 gram vegansk sjokolade
    • 2 spiseskjeer soyafløte
    • 2 pakker vispet havrekrem
    • Noen friske jordbær
    • 4 modne bananer
    • 1 pakke vegansk tricoloris, eller annen vegansk is – gode smaker er vanilje, sjokolade, jordbær og pære. 
Framgangsmåte: 

Smelt sjokolade og soyafløte sammen i vannbad. Rør det godt sammen og ha over på en sprøytepose i plast (uten tupp).

Ha havrekremen over på en sprøytepose med stor tupp.

Rens jordbærene og skjær dem i mindre biter.

Skrell bananene og skjær dem i to på langs.

Legg de to bitene fra hver banan sammen i en dyp tallerken. Lag tre kuler av isen og legg mellom skivene. Sprøyte havrekremen over, klipp deretter et lite hull i posen med smeltet sjokolade, og hell sjokoladesausen over kremen igjen. Pynt med jordbærbitene.

Server med en gang.

2 Comments

  1. Hei vi skal lage dette som en dessert på skolen! Men vi har ett spørsmål hvor lang tid tar det?

    1. Mari Hult

      Kanskje 20 minutter? Det tar ikke lang tid 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *