vegansk søtpotetrisotto oppskrift

Søtpotetrisotto

Nydelig risotto toppet med rista pinjekjerner og asparges. 

For å gi en ekstra smaksdimensjon til denen risottoen rører vi inn innmaten fra en bakt søtpotet rett før servering. Dette gir en fyldig og søt smak, som passer perfekt til den salte risottoen.

Risottoen serveres med stekt asparges, som er en av mine favorittgrønnsaker. I månedene april, mai og juni er aspargesen aller finest, og den finnes i grønnsaksdisker over hele landet.

Slik får du suksess med asparges:

    • Kjøp asparges som har en jevn og fast stengel med en tett og fast topp. Fargen skal være dyp grønn, og den skal lysne litt nedover stilken. Bøyer du den skal den kjennes stiv, og ved hardt press skal den knekke
    • Kutt eller brekk av den trevlete delen der den gir naturlig etter -ca. 3 cm opp fra enden.
    • Skrell den nederste delen fra cirka midten av aspargesen. Støtt aspargesen i hånden da de brekker lett. Bruk en aspargesskreller om du har, hvis ikke kan du bruke en potetskreller.

Ingredienser til to porsjoner: 

    • 1 medium søtpotet
    • 1 sjalottløk
    • 2 hvitløksfedd
    • 2 spiseskjeer olivenolje
    • 2,5 desiliter arborio ris
    • 1 desiliter vegansk tørr hvitvin
    • 1 liter varm grønnsakskraft eller økologisk buljongpulver kokt opp med vann
    • 1 spiseskje vegansk margarin
    • 2 spiseskjeer næringsgjær
    • Salt og pepper
    • Noen pinjekjerner
    • Olje til steking
    • 6-7 asparges

Framgangsmåte:

Forvarm stekeovnen til 225 grader. Bak søtpoteten til den er mør helt gjennom, cirka 30 minutter.

Etter at den er bakt i et kvarter kan du begynne med risottoen.

Rens og finhakk sjalottløk og hvitløk. Varm opp olivenoljen til medium varme i en gryte. Ha i løk- og hvitløksbiter og rør det sammen med olje. Rør også inn risen. La det surre noen minutter før du tilsetter hvitvin. La denne koke helt inn. Spe deretter med en og en desiliter av grønnsakskraften – la den koke helt inn for hver gang du fyller på.

Gjenta til risen har al dente-konsistens.

Ta poteten ut av ovnen. Skjær den i to på midten, og dra ut innmaten med en skje. Rør det inn i risottoen. Ha deretter i margarin og næringsgjær, smak til med salt og pepper.

Varm opp en stekepanne til medium/høy varme. Ha i pinjekjernene og rist de gylne, dette går veldig kjapt. Legg pinjekjernene til sides.

Ha olje i pannen og stek aspargesene gylne, dette tar noen minutter. Vend litt på aspargesene underveis.

Anrett risotto i serveringsskåler. Legg aspargesene over, og topp det hele med noen pinjekjerner. Ha eventuelt litt nykvernet pepper over helt til slutt.

Server rykende varmt.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *