

Desserttacos
Perfekt dessert til små og store barn!
Disse passer veldig fint til meksikanske temakvelder, og både pannekaker og fruktsalat kan gjøres klar i forveien. Det eneste jeg anbefaler å vente til rett før servering med er å fylle pannekakene med frukten – hvis ikke kan de bli litt for fuktige og gå i oppløsning der de bøyes.
Ingredienser til fire porsjoner:
-
- 3 desiliter hvetemel
-
- 2 spiseskjeer kakaopulver
-
- 2 teskjeer bakepulver
-
- 1 teskje salt
-
- 1 teskje kanel
-
- 1 desiliter vann
-
- 2 desiliter vegetabilsk melk
-
- 2 spiseskjeer nøytral olje + ekstra til steking
-
- 2 spiseskjeer lønnesirup
Fruktsalat:
-
- 1 nektarin
-
- 1 rød eller blå plomme
-
- 10 blå druer
-
- 2 kiwi
-
- 0,5 mango
-
- 10 bjørnebær eller bringebær
Framgangsmåte:
Bland sammen de tørre ingrediensene i en bolle. Mål opp de våte ingrediensene og hell i. Visp det hele raskt og kraftig sammen. Tilsett eventuelt litt ekstra melk om du ønsker en tynnere røre.
Varm opp olje til medium/høy varme i en stekepanne. Ha i en øse pannekakerøre og stek til det begynner å boble øverst og pannekaken størkner rundt kantene. Snu pannekaken og stek noen minutter på andre side. Gjenta med hele røren. Juster eventuelt størrelsen om du synes pannekakene blir for små eller store.
La pannekakene ligge i en haug fram til servering. Blir de avkjølt kan du også pakek de inn i plastfolie. Dette gjør at de blir myke, sånn at det er lettere å brette dem som burritoer.
Fruktsalat:
Rens frukten og skjær den opp i små biter. Rør alt sammen.
Før servering fyller du hver pannekake med fruktsalat, og legger de ved siden av hverandre med fyllet opp. Et melisdryss på toppen eller litt pisket havrekrem gjør seg også godt til.