

Rabarbrasuppe med jordbær
Kald og frisk sommerdessert som du gjør klar på 20 minutter.
Rabarbra og jordbær er en helt fantastisk kombinasjon, og i den tiden på året da du får tak i norske, ferske varianter av begge to er helt fabelaktig.
Her koker jeg en suppe som strengt tatt blir rabarbrakraft, og den fyller jeg med friske jordbær og en liten dæsj sukret vegansk kremost. Suppen serveres kald, gjerne i små glass, helst ute på terrassen eller i hagen.
Ingredienser til to porsjoner:
-
- 250 gram rabarbra
-
- 3 desiliter vann
-
- 0,5 desiliter sukker
-
- 1 kanelstang
-
- 0,5 vaniljestang
-
- 150 gram jordbær
Ostekrem:
-
- 50 gram vegansk kremost
-
- 1 spiseskje melis
Framgangsmåte:
Vask rabarbraen og skjær av endestykkene. Skjær resten av den i biter. Ha bitene over i en gryte og ha i vann, sukker og kanelstang. Snitt vaniljestangen på langs og dra så mye av innholdet så mulig over i gryten. Ha også i selve vaniljestangen. Kok opp og la suppen småkoke i et kvarter. Sil suppen og sett til avkjøling (rabarbrabitene skal ikke med videre).
Rens jordbærene og skjær dem i mindre biter.
Ostekrem:
Rør sammen kremost og melis.
Ha jordbærene i suppen rett før servering. Øs forsiktig over i serveringsskåler. Topp det hele med en ostekrem.