

Rødbetebrownies med sjokoladeganache
Rødbete og sjokolade er en fantastisk kombinasjon.
Ingredienser til 12 brownies:
-
- 1 stor rødbete
-
- 2,5 desiliter kokosolje
-
- 200 gram vegansk sjokolade
-
- 2,5 desiliter hvetemel
-
- 1 teskje bakepulver
-
- 2 teskje natron
-
- Litt salt
-
- 2,5 desiliter agavesirup
-
- 1 spiseskje balsamicoeddik
Sjokoladeganace og pynt:
-
- 100 gram vegansk sjokolade
-
- 3 spiseskjeer vegansk matfløte
-
- 4-5 jordbær
Framgangsmåte:
Kok opp vann i en gryte. Skrell rødbeten, skjær den i terninger og kok til terningene er møre. Hell av vannet, og kjør rødbetene til mos med en stavmikser eller kjøkkenmaskin.
Forvarm stekeovnen til 190 grader. Kle en stor ildfasft form med bakepapir.
Smelt kokosolje og sjokolade sammen i vannbad. Ha av varmen.
Sil hvetemel, bakepulver, natron og salt over i en bolle.
Rør agavesirup, balsamicoeddik og rødbetemosen inn i sjokoladeblandingen. Hell det over i de tørre ingrediensene, og visp det hele kraftig sammen.
Hell røren over i den ildfaste formen og bak i 40-45 minutter. Test om den er klar ved å stikke en trepinne/tannpirker inn i kaken. Er den relativt tørr når den kommer ut så er kaken klar.
Avkjøl kaken før du pynter den.
Sjokoladeganache og pynt:
Varm opp sjokolade og matfløte i en liten gryte. Når sjokoladen smelter rører du det hele sammen. La det avkjøles noen minutter før du smører det over hele brownien.
Rens jordbær og skjær de i skiver. Fordel de utover sånn at du får en skyve der du har tenkt å ha hvert stykke.
Avkjøl kaken i kjøleskapet før servering, hvis ikke vil kokosoljen smelte og kaken blir ikke fast nok.
Skjær opp kaken før servering.
Hvor lenge vil kraken holde seg tror du( tenkte) til juledagene
3-4 dager i kjøleskap går i alle fall fint 🙂