Tricolor-cupcakes

Cupcakes i rødt, hvitt og godt!

Disse veganske cupcakene er oppkalt etter en iskremfavoritt som jeg alltid har vært glad i. De er basert på en vaniljekake, som først toppes med tyknet jordbærsyltetøy og deretter en nydelig sjokoladeglasur.

Som vanlig er kakene helt uten egg og melk, og det kommer ingen til å savne; disse er nydelige!

Ingredienser til 12 cupcakes: 

    • 2 desiliter soyamelk
    • 2 teskjeer eplesidereddik
    • 1 desiliter rapsolje
    • 2 desiliter sukker
    • 2 teskjeer vaniljesukker
    • 3 desiliter hvetemel
    • 2 spiseskjeer maisstivelse
    • 1 teskje bakepulver
    • 1/2 teskje natron
    • 1/2 teskje salt

Jordbærsyltetøy: 

    • 0,5 desiliter jordbærsyltetøy
    • 2 spiseskjeer vann
    • 1 spiseskje arrowroot-/pilerotstivelse

Sjokoladeglasur: 

    • 100 gram vegansk margarin
    • 4 desiliter melis
    • 2 spieskjeer kakaopulver
    • 50 gram vegansk sjokolade
    • Vegetabilsk sjokolademelk
    • Chocolate chips til pynting

Framgangsmåte: 

Forvarm ovnen til 175 grader. Fyll et muffinsbrett med 12 former.

Bland sammen melk og eddik i en bolle, la det stå et par minutter. Ha i olje, sukker og vaniljesukker, og rør godt sammen. Mål opp hvetemel, maisstivelse, bakepulver, natron og salt, og sil over i melkeblandingen. Bland sammen til du har en jevn røre.

Fordel i muffinsformer, de skal være cirka tre fjerdedels fulle. Stek i 20 minutter, og pass på at du ikke åpner døren under steking. Da kan kakene falle sammen.

Jordbærsyltetøy: 

Ha syltetøyet i en liten gryte. Rør sammen vann og stivelse i et glass og ha i. Kok opp under omrøring, og la det småkoke til syltetøyet tykner.

Avkjøl litt før du fordeler det utover kakene.

Sjokoladeglasur: 

Kjør margarin, melis og kakaopulver jevnt i en kjøkkenmaskin. Smelt sjokoladen i vannbad, og hell den over mens maskinen går. Spe med sjokolademelk til du har en jevn og smørbar glasur.

Fyll glasuren over på en sprøytepose med stor åpning, og fordel på toppen av syltetøyet.

Pynt med chocolate chips.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *