

Rabarbratiramisu med jordbær
En fantastisk dessert med rabarbra, jordbær og en nydelig ostekrem… akkurat i tide til 17. mai!
Hvem trenger vel fancy frukt fra butikkdisken når en kan gå rett ut i hagen og hente frisk og god rabarbra?
Her har jeg kombinert den med en god venn, nemlig jordbær, og serverer det hele med en nydelig ostekrem.
Amaranthfrø er alltid godt, så de går flott på toppen.
Oppskriften ser kanskje lang ut, men faktum er at du lager desserten på et kvarter om du har alt du trenger.
Ingredienser til fire porsjoner:
-
- 200 gram jordbær
-
- 5 spiseskjeer sukker
-
- 200 gram vegansk kremost naturell
-
- 1 desiliter vispet havrefløte
Rabarbrakompott:
-
- 250 gram rabarbra
-
- 60 gram sukker
-
- 1 spiseskje vann
Amaranthfrø:
-
- 3 spiseskjeer amaranthfrø
Framgangsmåte:
Rens jordbærene og del de i mindre biter. Ha de i en skål og dryss to spiseskjeer sukker over.
Rør sammen kremost, havrefløte og resten av sukkeret.
Rabarbrakompott:
Rens rabarbraen og del den i små biter. Ha i en gryte sammen med sukker og vann og kok opp. La det småkoke til bitene er myke, det tar bare noen minutter. Sett til avkjøling.
Amaranthfrø:
Varm opp en gryte til medium varme på komfyren. Hell i amaranthfrøene. Omtrent med en gang vil de begynne å poppe, nesten som popcorn bare at de ikke blir særlig store, og du trenger ikke ha lokk på gryta. Rist litt på gryta underveis, og ta den av varmen når de fleste er poppet.
Anrett tiramisuen i glass like før servering: Rabarbrakompott nederst, deretter jordbær, så ostekrem, før et lite dryss poppa amaranthfrø avslutter det hele.