Vegansk maki

Kjempegod maki helt uten fisk!

Veganske makiruller er egentlig mine kjære venninner Adele og May-Lis sine spesialiteter, men jeg våger meg utpå nytt territorium.

Du trenger nemlig ikke fisk for å lage nydelige makier! Trikset er å blande litt smaker, soyamarinert tofu er salt og godt, mango gir det hele en nydelig sødme, og avokado er alltid bra uansett. Agurk gir en god tekstur til det hele, og kremost? Det er bare godt.

Prøv deg gjerne fram med innhold her, det beste tipset jeg kan gi er å ha mer fyll i enn ris – hvis ikke blir det fort kjedelig. Varier gjerne innholdet fra rull til rull, så finner du din favorittkombinasjon.

Ingredienser til 4 ruller/4 porsjoner:

    • 200 gram fast tofu
    • Soyasaus til marinering
    • Olje til steking
    • 0,5 mango
    • 1 avokado
    • 0,5 agurk
    • 4 nori-ark
    • To spiseskjeer vegansk kremost naturell
    • Soyasaus, wasabi og syltet ingefær til servering
Anbefalt tilleggsutstyr: Bambusmatte og spisepinner
Framgangsmåte: 

Press ut så mye vann som mulig fra tofuen. Skjær den deretter opp i ca én centimeter tykke strimler. Legg dem i en liten skål og hell over soyasaus. La tofuen marinere i en halv time – i mellomtiden passer det godt å forberede risen – før du tørker av marinaden og steker den i en panne med litt olje. Stek strimlene i tre-fire minutter på hver side, la de deretter ligge og tørke på litt kjøkkenpapir.

Rens mango og avokado, og skjær opp i strimler som er cirka like tykke som tofubitene. Skjær skallet av agurken og skjær den i litt tynnere strimler.

Legg et noriark på en bambusmatte og spre et tynt lag ris utover arket, men ikke helt ut til topp- og bunnkanten.

Plasser tofustrimler og frukt/grønt i tvers på midten. Smør eventuelt litt kremost over.

Rull det hele sammen så fast du klarer. Bruk bambusmappen for å presse rullen godt sammen. Ta litt vann på den ytterste kanten, så limer den seg fint sammen med resten.

Bruk en våt kniv for å skjære rullene i biter.

Server maki med soyasaus, wasabi og syltet ingefær.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *