Amaranthfrø

Superfrø fra Inkariket. 

Amaranthfrø
AMRANTHFRØ: Næringsrike før som er rike på både det ene og det andre! Godt smaker de og.

Amaranth var en hellig plante for både inkaene og aztekerne ? ifølge gammel overtro kan amaranth gi deg overnaturlige krefter og forlenge livet ditt.

Kanskje ikke så rart, er det noe amaranth er bra på så er det næringsstoffer!

Næringsinnhold: 

59% av amaranthfrø består av sunn og lettfordøyelig stivelse. 18% er høyverdige proteiner med en biologisk verdi på 75 (til sammenligning har kumelk en verdi på 72 og mais en verdi på 44).

Amaranth har et uvanlig høyt innhold av lysin. Dette setter igang stoffskiftet og gir en langvarig metthetsfølelse.

Frøene har også et spesielt høyt innhold av kalsium, magnesium og jern, i tillegg til  flere mineraler og viktige sporstoffer, vitaminene B1 og E, dessuten flere høyverdige, essensielle fettsyrer.

Også når det gjelder fettsyrer er amaranth et godt valg: Hoveddelen består av essensiell linol- og linolensyre, som kroppen trenger for å oppnå optimal prestasjonsevne og opprettholde en god helse. Begge disse fettsyrene har en positiv virkning på kolesterolnivået og sørger for at det ikke kan dannes avleiringer i blodårene.

Slik bruker du de: 

Det anbefales ikke å spise rå amaranthfrø. Derfor poppes de, nesten som popcorn, og deretter kan de inkluderes i bakst eller drysses på toppen av både desserter, frokostblandinger, salater, pastaretter og snacks.

Amaranth
AMARANTHFRØ: Rabarbratiramisu toppet med Amaranthfrø

Varm opp en gryte til medium varme på komfyren. Hell i amaranthfrøene. Omtrent med en gang vil de begynne å poppe, nesten som popcorn bare at de ikke blir særlig store, og du trenger ikke ha lokk på gryta. Rist litt på gryta underveis, og ta den av varmen når de fleste er poppet.

Amaranthfrø før popping…: 

amaranth

… og etter popping:

amaranth

Her får du kjøpt det: 

Amaranth selger de i noen få helsekostforretinger og økologiske butikker. Jeg pleier å bestille det billig fra iHerb.

amaranth

OPPSKRIFTER MED AMARANTHFRØ FINNER DU HER

Kilder: helseogkost.no, wikipedia.org og Yngve Ekern

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *