Smuldrepai med eple

Glutenfri eplefrokost med havregryn og nøtter – perfekt helgefrokost!

smuldrepai med epler vegansk oppskrift
VARM EPLEFROKOST: Herlig smuldrepai med litt sunnere ingredienser enn vanlig. Kjempegodt til frokost!

Dette er så godt! Forberedelsene tar fem minutter, sleng smuldrepaien i ovnen mens du dusjer, og du har en nydelig eplefrokost klar rett etterpå. Smuldrepai med eple smaker kjempegodt med litt soyayoghurt – naturell eller med vanilje – til frokost, og serverer du den til dessert er det godt med litt piska havrekrem eller vaniljeis til.

Ingredienser til to porsjoner: 

  • 4 epler
  • 1 teskje kanel
  • 2 teskjeer agavesirup
Smuldredeig: 

  • 30 gram hasselnøttkjerner
  • 30 gram mandler
  • 60 gram glutenfrie havregryn
  • 70 gram rapsolje
  • 2 spiseskjeer agavesirup

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 200 grader.

Skyll eplene og tørk dem. Fjern kjernene og skjær eplene i terninger.

Bland med kanel og agavesirup og legg i en ildfast form.

Smuldredeig: 

Kjør alt i en kjøkkenmaskin til blandingen begynner å henge litt sammen. Smuldre deigen over paien. Bak i 25-30 minutter, pass på de siste minuttene så paien ikke lir brent.

Server med litt soyayoghurt eller piska havrekrem.

smuldrepai med eple vegansk oppskrift uten melk uten egg

FLERE OPPSKRIFTER PÅ SMULDREPAI FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *