Smuldrepai med eple

Glutenfri eplefrokost med havregryn og nøtter – perfekt helgefrokost!

Dette er så godt! Forberedelsene tar fem minutter, sleng smuldrepaien i ovnen mens du dusjer, og du har en nydelig eplefrokost klar rett etterpå. Smuldrepai med eple smaker kjempegodt med litt soyayoghurt – naturell eller med vanilje – til frokost, og serverer du den til dessert er det godt med litt piska havrekrem eller vaniljeis til.

Ingredienser til to porsjoner: 

    • 4 epler
    • 1 teskje kanel
    • 2 teskjeer agavesirup
Smuldredeig: 
    • 30 gram hasselnøttkjerner
    • 30 gram mandler
    • 60 gram glutenfrie havregryn
    • 70 gram rapsolje
    • 2 spiseskjeer agavesirup

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 200 grader.

Skyll eplene og tørk dem. Fjern kjernene og skjær eplene i terninger.

Bland med kanel og agavesirup og legg i en ildfast form.

Smuldredeig: 

Kjør alt i en kjøkkenmaskin til blandingen begynner å henge litt sammen. Smuldre deigen over paien. Bak i 25-30 minutter, pass på de siste minuttene så paien ikke lir brent.

Server med litt soyayoghurt eller piska havrekrem.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *