

Smuldrepai med eple
Glutenfri eplefrokost med havregryn og nøtter – perfekt helgefrokost!
Dette er så godt! Forberedelsene tar fem minutter, sleng smuldrepaien i ovnen mens du dusjer, og du har en nydelig eplefrokost klar rett etterpå. Smuldrepai med eple smaker kjempegodt med litt soyayoghurt – naturell eller med vanilje – til frokost, og serverer du den til dessert er det godt med litt piska havrekrem eller vaniljeis til.
Ingredienser til to porsjoner:
-
- 4 epler
-
- 1 teskje kanel
-
- 2 teskjeer agavesirup
-
- 30 gram hasselnøttkjerner
-
- 30 gram mandler
-
- 60 gram glutenfrie havregryn
-
- 70 gram rapsolje
-
- 2 spiseskjeer agavesirup
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 200 grader.
Skyll eplene og tørk dem. Fjern kjernene og skjær eplene i terninger.
Bland med kanel og agavesirup og legg i en ildfast form.
Smuldredeig:
Kjør alt i en kjøkkenmaskin til blandingen begynner å henge litt sammen. Smuldre deigen over paien. Bak i 25-30 minutter, pass på de siste minuttene så paien ikke lir brent.
Server med litt soyayoghurt eller piska havrekrem.