Eltefrie rundstykker

Verdens enkleste og beste helgefrokostbakst!

Jeg har lagt ut et par oppskrifter på eltefritt brød etterhvert, og nå skal dere få en som er enda litt mer genial: Eltefrie rundstykker som ikke skal etterheves!

Det er så enkelt… Deigen lages kvelden i forveien. Alt du trenger å gjøre om morgenen er å fordele deien i et muffinsbrett og steke rundstykkene  i 10-15 minutter! De hever kjempefint i ovnen, og du kan servere nystekte og utrolig gode rundstykker en halvtime etter at du står opp. Her lukter det magi både på hverdager og til helgefrokosten.

Tror dere meg ikke? Prøv selv, eller sjekk kommentarene hos no knead-gurubloggen Mat på Bordet!

Ingredienser til 12 rundstykker: 

    • 500 gram hvetemel + ekstra til formene
    • 1,5 teskje salt
    • 0,25 teskje tørrgjær
    • 4 desiliter vann + ekstra til spraying
    • Valmuefrø

Framgangsmåte: 

Start med å sende noen gode tanker til Ina som skriver Mat på Bordet.

Deretter finner du fram en stor bolle, og rører sammen mel, salt og tørrgjær. Hell deretter i vannet, og rør det hele raskt sammen. Dekk til bollen med et kjøkkenhåndkle, og la den stå og heve på kjøkkenbenken over natten.

Dag 2: 

Forvarm stekeovnen til 220 grader.

Finn fram et muffinsbrett med 12 former, fortrinnsvis ikke av silikon. Strø litt mel i bunnen og rundt kantene på hver form.

Bruk en spiseskje og fordel deigen over formene. Ikke vær redd om den ikke fyller de helt opp, de hever i ovnen.

Spray vann på toppen av rundstykkene. Har du ikke en spray tar du vann på fingrene og drysser over. Topp med valmuefrø.

Stek rundstykkene i 10-15 minutter, til de er gylne og fine.

Rundstykkene løsner lettere fra formen hvis du lar de avkjøle litt. Bruk en kniv for å løsne de fra sidene om det trengs.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *