vegansk pastagrateng oppskrift

Pastagrateng med sopp og brokkoli

Rask og lettlaget familiemiddag. 

Jeg har en teori om at alle liker ovnsbakt pasta. Absolutt alle. Spesielt om den inneholder noen gode grønnsaker og er dekket av en kremete saus – alle må like det.

Her har jeg gjort nettopp dette; denne pastagratengen er like mye familiemiddag som den er comfort food, og jeg tipper den er populær blant både store og små. Server gjerne et godt hvitløksbrød ved siden av, eller en grønn salat om du liker det litt sunnere.

Ingredienser til fire porsjoner: 

  • 250 gram tørket fusilli eller annen tørka pasta
  • 0,5 brokkoli
  • 4 sjampinjonger
  • Olje til steking
  • 2,5 desiliter usøta soyamelk
  • 1 desiliter rå mandler
  • 0,5 desiliter næringsgjær
  • 2 spiseskjeer vegansk margarin
  • 1 spiseskje tahini
  • 1 spiseskje sennep
  • 1 spiseskje sitronsaft
  • 1 teskje røkt paprikapulver
  • 1 kinesisk hvitløk
  • Salt og pepper
  • 4 spiseskjeer griljermel eller brødrasp

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 225 grader. Finn fram en ildfast form.

Kok pasta etter anvisning på pakken. Skjær brokkolien i mindre buketter og ha oppi de siste tre minuttene av koketiden. Sil av vannet.

Skjær sjampinjong i terninger. Varm opp oljen til middels varme i en panne og stek soppen gyllen.

Ha soyamelk, mandler, næringsgjær, margarin, tahini, sennep, sitronsaft, røkt paprikapulver og hvitløk i en kjøkkenmaskin eller blender, og kjør på høy hastighet til du har en helt jevn saus. Dette tar noen minutter.

Bland sammen pasta, brokkoli, sjampinjong og saus. Smak til med salt og pepper.

Hell det hele over i den ildfaste formen, og dryss griljermel på toppen.

Stek i ovn til toppen er gyllen, det tar cirka ti minutter. Server varm.

3 Comments

  1. Denne pastaen med spennende smaker og hvitløksbrød til må bare bli favoritten!

  2. Er griljermelet viktig, kan det sløyfes/erstattes av noe?

    1. Mari Hult

      Kan bare kutte det ut 🙂

Leave a Reply to solfrid Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *