

Tacopasta
Lettvint og smakfull comfort food.
Det har virkelig gått inflasjon i ordet taco! Tacolasagne, tacosuppe, tacogryte, og jeg hiver meg likesågodt på: Her en enkel pastarett med smaker fra det meksikanske kjøkkenet.
Denne pastaretten lager du på en halvtime, det som tar lengst tid er å få kokevannet til pastaen til å, nettopp, koke.
Retten passer fint å ta med seg, enten om det er til en potluck eller som middag til en mann på farten, og rester smaker kjempegodt i neste dags matboks.
Ingredienser til fire porsjoner:
-
- 4 liter vann til koking
-
- 4 teskjeer salt
-
- 400 gram tørka fusilli (eller annen pasta)
-
- 2 desiliter vann med økologisk grønnsaksbuljongpulver
-
- 2 desiliter tvp-granulat
- 1 sjalottløk
-
- 3 hvitløksfedd
-
- 1 rød paprika
-
- Olje til steking
-
- 2 teskjeer spisskummin
-
- 1 teskje røkt paprikapulver
-
- 1 teskje oregano
-
- 1 teskje chilipulver
-
- 1 teskje eddik
-
- 1 spiseskje sukker
-
- 2 spiseskjeer soyasaus
-
- En boks (circa 4 desiliter) hermetiske tomater
-
- 1,5 desiliter tomatsalsa
-
- 1 desiliter mais
-
- Noen kvaster frisk koriander
Framgangsmåte:
Kok opp vann og salt i en stor gryte. Ha i pastaen når vannet koker, og la det koke til pastaen har al dente-konsistens. Sil av vannet.
Saus:
Sett igang med sausen med en gang du har satt på kokevannet til pastaen.
Kok opp vann med grønnsaksbuljongpulver i en liten gryte. Når det koker har du i tvp-granulat, passer på at all granulatet er dekket av væsken, setter på lokket, og har gryten av varmen.
Rens og finhakk sjalottløk og hvitløk, rens paprika og skjær i terninger.
Varm opp olje til medium/høy varme i en panne. Ha i det bløtlagte tvp-granulatet og stek i noen minutter mens du vender på det. Ha i sjalottløk, hvitløk og paprika og stek noen minutter til.
Ha i spisskummin, paprikapulver, oregano og chilipulver, rør det hele sammen og la det steke enda noen minutter – nå skal det begynne å lukte godt på kjøkkenet.
Rør inn eddik, sukker og soyasaus, ha deretter i hermetiske tomater og tomatsalsa. Skru ned varmen og la sausen putre til pastaen er ferdigkokt.
Til slutt vender du den kokte pastaen inn i sausen og rører inn mais. Grovhakk korianderen og ha i retten like før servering.
Tips: Tacopasta smaker godt med lune hvetetortillas til, og gjerne en klatt vegansk rømme.