vegansk tacopasta oppskrift

Tacopasta

Lettvint og smakfull comfort food. 

Det har virkelig gått inflasjon i ordet taco! Tacolasagne, tacosuppe, tacogryte, og jeg  hiver meg likesågodt på: Her en enkel pastarett med smaker fra det meksikanske kjøkkenet.

Denne pastaretten lager du på en halvtime, det som tar lengst tid er å få kokevannet til pastaen til å, nettopp, koke.

Retten passer fint å ta med seg, enten om det er til en potluck eller som middag til en mann på farten, og rester smaker kjempegodt i neste dags matboks.

Ingredienser til fire porsjoner: 

    • 4 liter vann til koking
    • 4 teskjeer salt
    • 400 gram tørka fusilli (eller annen pasta)
Saus: 
    • 2 desiliter vann med økologisk grønnsaksbuljongpulver
    • 3 hvitløksfedd
    • 1 rød paprika
    • Olje til steking
    • 2 teskjeer spisskummin
    • 1 teskje røkt paprikapulver
    • 1 teskje oregano
    • 1 teskje chilipulver
    • 1 teskje eddik
    • 1 spiseskje sukker
    • 2 spiseskjeer soyasaus
    • En boks (circa 4 desiliter) hermetiske tomater
    • 1,5 desiliter tomatsalsa
    • 1 desiliter mais
    • Noen kvaster frisk koriander

Framgangsmåte: 

Kok opp vann og salt i en stor gryte. Ha i pastaen når vannet koker, og la det koke til pastaen har al dente-konsistens. Sil av vannet.

Saus: 

Sett igang med sausen med en gang du har satt på kokevannet til pastaen.

Kok opp vann med grønnsaksbuljongpulver i en liten gryte. Når det koker har du i tvp-granulat, passer på at all granulatet er dekket av væsken, setter på lokket, og har gryten av varmen.

Rens og finhakk sjalottløk og hvitløk, rens paprika og skjær i terninger.

Varm opp olje til medium/høy varme i en panne. Ha i det bløtlagte tvp-granulatet og stek i noen minutter mens du vender på det. Ha i sjalottløk, hvitløk  og paprika og stek noen minutter til.

Ha i spisskummin, paprikapulver, oregano og chilipulver, rør det hele sammen og la det steke enda noen minutter – nå skal det begynne å lukte godt på kjøkkenet.

Rør inn eddik, sukker og soyasaus, ha deretter i hermetiske tomater og tomatsalsa. Skru ned varmen og la sausen putre til pastaen er ferdigkokt.

Til slutt vender du den kokte pastaen inn i sausen og rører inn mais. Grovhakk korianderen og ha i retten like før servering.

Tips: Tacopasta smaker godt med lune hvetetortillas til, og gjerne en klatt vegansk rømme.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *