Dessertnachos

Morsom dessert der du får brukt opp hvetetortillarestene. 

Tro det eller ei – dette er en skikkelig restedessert! Etter en helg på hyttetur kom vi hjem til et trist kjøleskap. En åpnet pakke hvetetortillas som hadde ligget lenge nok til å bli gode og tørre i kantene, noen bær og et par epler. Wuhu! Heldigvis har jeg alltid noen pakker vispet havrekrem på lur, og med litt kreativitet ble dette en skikkelig fin rett.

Ingredienser til to porsjoner: 

    • 2 hvetetortilla, gjerne litt tørre
    • 2 spiseskjeer olje til steking
    • Sukker og kanel
    • 1 boks vispet havrekrem

Bærsalsa: 

    • 1 grønt eple
    • 100 gram bringebær (eventuelt jordbær)
    • Litt sukker

Framgangmåte: 

Skjær tortillaene i seks eller åtte “pizzastykker”, avhengig av størrelse. Varm opp oljen til medium/høy varme i en panne, og stek tortillabitene på hver side til de er gylne (et par minutter).

Legg de stekte tortillabitene over på litt kjøkkenpapir og dryss over sukker og kanel. La de ligge til avkjøling i 10-15 minutter.

Dessertnachos toppes med vispet havrefløte og bærsalsa (oppskrift under).

Bærsalsa: 

Skjær eple i små terninger. Rør sammen med bringebær og sukker, og server med en gang.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *