

Barbecuetofu
Ovnsbakt tofu med hjemmelaget barbecuesaus og søtpotet.
Dette er en veldig smakfull tofurett, der tofuen blir bakt i en utrolig smakfull saus. Retten trenger litt tilbehør, stekt ris og dampa grønnsaker går for eksempel kjempegodt sammen med den.
Ingredienser til to porsjoner:
-
- 200 gram tofu
-
- 1 stor/medium søtpotet eller 2 små
-
- 2 teskjeer arrowroot-/pilerotstivelse
-
- 0,75 desiliter vann
-
- 1 kinesisk hvitøk
-
- 2 centimeter ingefær
-
- 2 desiliter grønnsakskraft eller vann med økologisk buljongpulver (kokt opp sammen)
-
- 2 spiseskjeer tomatpuré
-
- 2 spiseskjeer brunt sukker
-
- 2 spiseskjeer soyasaus
-
- 1 teskje olivenolje
-
- 1 teskje liquid smoke
-
- 0,5 teskje chilipulver
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 200 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.
Press ut så mye vann du klarer av tofuen. Skjær den i avlange stykker på cirka 2*1*1 centimeter. Fordel stykkene utover stekebrettet og bak i 10 minutter. Mens tofuen baker gjør du klar resten av retten. Når du tar tofuen ut av ovnen lar du ovnen stå på – vi er ikke ferdige med den ennå.
Finn fram en medium/liten ildfast form.
Skrell søtpoteten og skjær den i skiver som er cirka like store som tofustykkene.
Løs opp arrowroot-/pilerotstivelsen i vannet. Visp sammen med resten av ingrediensene til du har en jevn saus.
Legg søtpotetbitene og de bakte tofubitene i den ildfaste formen. Hell sausen over og dekk formen med aluminiumsfolie. Sett inn i den varme ovnen og bak i 20 minutter. Ta forsiktig av folien og bak i 20-30 minutter til – søtpotetbitene skal være helt møre.
Server retten rykende varm, for eksempel med stekt ananasris.