Barbecuetofu

Ovnsbakt tofu med hjemmelaget barbecuesaus og søtpotet. 

Dette er en veldig smakfull tofurett, der tofuen blir bakt i en utrolig smakfull saus. Retten trenger litt tilbehør, stekt ris og dampa grønnsaker går for eksempel  kjempegodt sammen med den.

Ingredienser til to porsjoner: 

    • 200 gram tofu
    • 1 stor/medium søtpotet eller 2 små
    • 2 teskjeer arrowroot-/pilerotstivelse 
    • 0,75 desiliter vann
    • 1 kinesisk hvitøk
    • 2 centimeter ingefær
    • 2 desiliter grønnsakskraft eller vann med økologisk buljongpulver (kokt opp sammen)
    • 2 spiseskjeer tomatpuré
    • 2 spiseskjeer brunt sukker
    • 2 spiseskjeer soyasaus
    • 1 teskje olivenolje
    • 1 teskje liquid smoke
    • 0,5 teskje chilipulver

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 200 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.

Press ut så mye vann du klarer av tofuen. Skjær den i avlange stykker på cirka 2*1*1 centimeter. Fordel stykkene utover stekebrettet og bak i 10 minutter. Mens tofuen baker gjør du klar resten av retten. Når du tar tofuen ut av ovnen lar du ovnen stå på – vi er ikke ferdige med den ennå.

Finn fram en medium/liten ildfast form.

Skrell søtpoteten og skjær den i skiver som er cirka like store som tofustykkene.

Løs opp arrowroot-/pilerotstivelsen i vannet. Visp sammen med resten av ingrediensene til du har en jevn saus.

Legg søtpotetbitene og de bakte tofubitene i den ildfaste formen. Hell sausen over og dekk formen med aluminiumsfolie. Sett inn i den varme ovnen og bak i 20 minutter. Ta forsiktig av folien og bak i 20-30 minutter til – søtpotetbitene skal være helt møre.

Server retten rykende varm, for eksempel med stekt ananasris. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *