Lettvint maisbrød

Det perfekte tilbehør til meksikanske gryteretter!

Meksikanske gryteretter med bønner og chili står ofte på middagsbordet hjemme hos meg, og da er en av tilbehørsfavorittene hjemmelaget maisbrød. Denne oppskriften er basert på bakepulver, og skal derfor ikke heve. Kombinert tid til forberedelser og ovnssteking er ikke stort mer enn tretti minutter, derfor er brødet veldig greit å lage mens gryten står og putrer på komfyren.

Ingredienser til ett brød: 

    • 2,5 desiliter usøtet soyamelk
    • 1 teskje eplesidereddik
    • 2 spiseskjeer rapsolje
    • 2 spiseskjeer lønnesirup
    • 2,5 desiliter maismel/polentamel
    • 1 desiliter hvetemel
    • 1 teskje bakepulver
    • 0,5 teskje salt
    • 1 liten boks mais

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 175 grader. Kle en liten mellomstor ildfast form (20*20 cm er fint) med bakepapir.

Visp sammen soyamelk og eplesidereddik i en liten bolle. La det stå et par minutter. Rør rapsolje og lønnesirup.

Sikt maismel, hvetemel, bakepulver og salt over i en bolle. Rør sammen og lag en grop i midten. Hell i melkeblandingen, og rør det hele raskt sammen. Hell laken av maisen, og vend inn mais i røren helt til slutt.

Hell røren over i formen, og stek i cirka 30 minutter. Test om brødet er ferdig ved å stikke inn en tannpirker eller trepinne. Kommer den ut tørr så er brødet ferdig.

Skjær opp i biter og server maisbrød varmt eller lunt.

Tips: Hjemmelaget maisbrød smaker kjempegodt sammen med en meksikansk chiligryte.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *