Pastasalat med blomkålkrutonger

… og verdens beste hvitløksdressing.

SALAT? Ja, jeg vet. Går ikke an. Men nå har det seg sånn at vi prøver å spise litt sunnere, og da er det greit å slå til med en salat til lunsj en gang i blant.

Denne salaten passer også fint i matpakken, spesielt om en har en matboks eller salatshaker med eget rom for dressingen. Den bør nemlig blandes i salaten rett før servering.

Oppskriften er inspirert av et par ulike oppskrifter i kokeboka Appetite for Reduction, skrevet av Isa Chandra Moskowitz. 

Ingredienser til to porsjoner: 

    • 0,5 blomkål
    • 2 spiseskjeer griljermel eller brødrasp
    • 1 teskje tørka timian
    • 1 teskje tørka oregano
    • 0,5 teskje salt
    • 1 teskje olivenolje
    • Vann til koking
    • 1 desiliter pasta
    • 1 salathode
    • 30 gram pinjekjerner

Hvitløksdressing: 

    • 3 hvitløksfedd
    • Noen kvaster frisk persille
    • 1 spiseskje hvit miso
    • 0,75 desiliter vann
    • 0,5 sitron
    • Litt salt

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 220 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.

Vask blomkålet og del det opp i medium/små buketter.

Bland sammen griljermel, timian, oregano og salt på i en liten skål. Rør inn olivenolje. Vend blomkålbukettene i blandingen, og fordel de utover stekebrettet. Dryss resten av smulene over.

Bak i 10-15 minutter, til bukettene er gylne og møre.

Kok opp godt med vann, og eventuelt litt salt, i en gryte. Ha i pasta og kok til al dente-konsistens. Sil av vannet og la pastaen kjøle seg ned litt.

Vask og riv salat. Fordel den utover kjøkkenpapir eller et rent kjøkkenhåndle så den får tørke. Får den ikke tørke skikkelig vil ikke dressingen sette seg skikkelig til salatbladene.

Rist eventuelt pinjekjernene i en varm, tørr panne.

Hvitløksdressing: 

Rens hvitløksfeddene og ha de i en kjøkkenmaskin eller blender sammen med persille, tahini, næringsgjær, miso og vann. Press over saften fra sitronen. Kjør til du har en helt jevntflytende masse. Smak til med salt og kjør det hele noen sekunder til.

Vend dressingen inn i salaten. Bland sammen salat og pasta, og anrett i porsjonsskåler. Topp med blomkålkrutonger og pinjekjerner.

2 Comments

  1. Hei.
    Denna salaten ser veldig god ut! 🙂
    Men eg lure på, går det å sløyfa miso’en eller er det noe eg kan bruka i stedenfor? Bor på ein liten plass, så får ikkje tak i det her.

    1. Mari Hult

      Bruk litt soyasaus istedenfor 🙂

Leave a Reply to Karina Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *