Amaranthyoghurt

Lettvint og sunn frokost eller dessert med knallgod smak. 

Denne oppskriften er (nok en) hyllest til mitt forbilde, Yngve Ekern, og er nesten identisk med en han har publisert tidligere. Oppskriften er bare for enkel og genial til at den ikke kan trekkes fram igjen. Alt du trenger er litt soyayoghurt, syltetøy og amaranthfrø. Amaranth? Et superfrø, nesten for godt til å være sant. Stappfullt

De har det i helsekostbutikker om du er heldig, eller du kan gjøre som meg og kjøpe det fra iHerb. 

Ingredienser til to porsjoner:

    • 3 spiseskjeer amaranthfrø
    • 3 desiliter soyayoghurt naturell eller vanilje
    • 2 spiseskjeer bringebærsyltetøy

Framgangsmåte: 

Begynn med å poppe amaranthfrøene. Varm opp en gryte til medium varme på komfyren. Hell i amaranthfrøene. Omtrent med en gang vil de begynne å poppe, nesten som popcorn bare at de ikke blir særlig store, og du trenger ikke ha lokk på gryta. Rist litt på gryta underveis, og ta den av varmen når de fleste er poppet.

Rør sammen soyayoghurt og bringebærsyltetøy. Fordel i porsjonsskåler og dryss de poppa amaranthfrøene over.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *