Vegansk grillfest!

Grillmat, fabelaktig tilbehør og desserter på grillen – alt helt vegansk!

Det er vår, og solen kikker fram oftere og oftere! Hvorfor ikke samle sammen noen gode venner og fyre opp grillen? 

Her er oppskrifter og tips for å gjøre grillfesten helt vegansk.

Grillmat

Bønneburgere med valnøtter

Dette er min “go to”-oppskrift når vi skal grille. Burgerene er kjempegode og kraftige på smak, de er lette å lage og de trenger ikke forstekes før de skal på grillen.

Grillspyd med marinert tempeh

Grillspyd kan fylles med så mangt! Her har jeg brukt marinert tempeh, men ikke vær redd for å fylle spydene opp med for eksempel sopp, løk, paprika eller ananas i tillegg.

Grillet polenta med gresskar

Polenta med gresskar og rosmarin gjør seg veldig godt på grillen. Pass bare på at du lar polentaen avkjøles helt før du skjærer den opp og legger den på grillen!

Tilbehør

Hjemmelaget barbecuesaus

Denne sausen passer utmerket som tilbehør til burgere, pølser og grillmat, men den er også kjempefin som marinade for blant annet tofu.

Sydfransk potetsalat

Potetsalat er obligatorisk til grillmat! Dette er en ?klar? salat med sesongens ingredienser, der alle smakene kommer til sin fulle rett.

Tabbouleh

Nydelig persillesalat fra Midt-Østen med tomat, agurk og mynte.

Desserter

Desserter på grillen er helt fantastisk! Samme hvor mye omtanke du legger i hovedrettene, så er det dessertene folk husker.

Frisk frukt og bær er en sikker vinner på grillen. Den høye og intense varmen er nemlig perfekt for å steke dem.

Varmen karameliserer sukkeret i frukten, fruktbitene blir varme tvers gjennom, og resultatet smaker ofte bedre enn rå frukt.

Grunnregler for grilling av desserter:

  • Pass på at det ikke er matrester igjen på risten. Det kan bli litt ekkelt.
  • Følg godt med når du griller, slik at ingenting brenner seg. Varmen er forskjellig fra grill til grill, så framgangsmåten er bare veiledende.

Bananer på grillen

Varmer du bananer sammen med sukker og kanel får de unik smak, som passer utmerket med mild is. Kjempegod dessert som spesielt barn elsker.

Chilimarinert ananas

Spenstig grilldessert for deg som tåler det litt sterkt!

Grillet frukt med ostekrem

Her blander vi fruktbitene sammen med sukker og kanel, og pakker det hele inn i aluminiumsfolie. Dette er en veldig grei måte å lage dessert på grillen på, for da slipper du å vaske burgerrester og denslags av risten først.

Bitene serveres med en ostekrem, vaniljeis fungerer også bra.

Lyst å grille pølser heller? Sjekk ut vår test av veganske pølser. 

2 Comments

 1. Linn Rogne

  Hei, flere av oppskriftene her på siden (jeg sjekket ikke alle) lenker til en kjemperar, suspekt side. Kanskje verdt å sjekke opp i.

  1. Mari Hult

   Tusen takk som gir beskjed! Denne suspekte siden har kjøpt mitt gamle domene (som jeg er skikkelig sint for, og det har vært en veldig frustrerende prosess med den gamle leverandøren). Jeg har hatt en del lenker til dette domenet, men prøver å rydde opp i alle jeg finner. Så setter virkelig stor pris på at du sier fra!

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *