Stekt ris med ananas og karri

Herlig og smakfullt middagstilbehør. 

Her har dere nok en fantastisk enkel og smakfull oppskrift fra boka Appetite for Reduction, skrevet av Isa Chandra Moskowitz. 

Bruk gjerne risrester i retten framfor å koke opp egen ris.

Ingredienser: 

    • 4 desiliter vann til koking
    • 2 desiliter brun eller rød ris
    • 1 teskje salt
    • 1 sjalottløk
    • 1 kinesisk hvitløk
    • 1 centimeter ingefær
    • 2 spiseskjeer nøytral olje til steking
    • Litt salt
    • 2 teskjeer rød currypaste
    • 1 spiseskje vann
    • 1 spiseskje soyasaus
    • 2 teskjeer agavesirup
    • Noen kvaster koriander. 
    • 100 gram frisk ananas

Framgangsmåte:

Kok opp vann i en liten gryte. Tilsett ris og salt, skru ned varmen, og la det hele putre under lokk på svak varme i 20 minutter, eller til alt vannet er absorbert.

Legg risen utover en tallerken og la den avkjøle.

Rens og finhakk sjalottløk, hvitløk og ingefær.

Bland sammen currypaste, vann, soyasaus og agavesirup i en liten skål.

Grovhakk koriander. Rens ananas og skjær i cirka en centimenter langer terninger.

Varm opp oljen til medium varme i en panne. Ha i løk, hvitløk og ingefær og stek til alt er gyllent.  Rør inn koriander og ris, og la det hele steke noen minutter mens du vender på det. Hell over currypaste-blandingen.

Stek i noen minutter til før du har i ananasterningene. Vend på det hele til ananasen er gjennomvarm, og server med en gang.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *