

Tabbouleh
Kjempegod salat fra Midt-Østen, nydelig tilbehør til for eksempel falafel.
Tradisjonelt lages denne persillesalaten med bulgur, men her har jeg variert litt ved å bruke couscous. Retten kan også pyntes litt på med å ha i litt finhakket løk, eller presse litt hvitløk sammen med olivenoljen.
Tabbouleh servers ofte som en del av mezze, så hvorfor ikke prøve med litt hummus, baba ganoush, pitabrød og falafel?
Får du rester er tabbouleh kjempegodt å blande i en niste-salat, for eksempel sammen med falafel og noen salatblader.
Ingredienser til 2 porsjoner:
-
- 1 desiliter vann
-
- 1 spiseskje vegansk margarin eller smør
-
- 1 desiliter couscous
-
- En liten bunt bladpersille
-
- Noen kvaster mynteblader
-
- 2 tomater
-
- 0,5 agurk
-
- 0,5 sitron
-
- 2 spiseskjeer olivenolje
-
- 1 teskje salt
Framgangsmåte:
Kok opp vannet. Ha det av varmen, ha i margarin/smør og couscous, sett på lokk og la det stå i 10 minutter. Rør deretter i couscousen med en gaffel, og la den avkjøle seg litt.
Finhakk persille og mynte. Skjær av det harde stilkfestet fra tomatene, og skjær resten av tomatene i små terninger. Skjær skallet av agurken, og kutt deretter agurken i små terninger.
Press sitronsaften ut og bland den sammen med olivenolje og salt.
Bland sammen couscous, persille, mynte, tomat og agurk i en skål. Vend inn sitronsaft/olivenolje-blandingen. La salaten stå kaldt i minst én time før servering, slik at smakene får satt seg skikkelig.