

Rå jaffakake
Sjokolade + appelsin = Sant!
Ingredienser:
-
- Rå kokosolje
-
- 10-15 medjooldadler
-
- 2,5 desiliter mandler
-
- 0,5 desiliter rått kakaopulver
Fyll:
-
- 250 gram rå cashewnøtter
-
- 2 appelsiner
-
- 2,5 desiliter rå kokosolje
-
- 2 desiliter rå agavesirup
-
- 1 desiliter rått kakaopulver
-
- En liten klype himalayasalt
Framgangsmåte:
Smør en springform på 20 eller 22 centimeter med litt rå kokosolje.
Fjern steinene fra dadlene. Ha 10 dadler i en kjøkkenmaskin eller blender sammen med mandlene og kakaopulveret. Kjør på høy hastighet til mandlene er pulverisert. Spe med én og én daddel til du får en seig masse i kjøkkenmaskinen. Hvor mange dadler du trenger avhenger av størrelsen på de.
Press massen ned i formen og sett kaldt slik at det får satt seg.
Fyll:
Bløtlegg nøttene i vann i 2-4 timer. Sil av vannet.
Riv skallet fra en appelsin og press ut saften fra begge.
Ha nøtter, appelsinskall, appelsinsaft, kokosolje, agavesiryp, kakaopulver og himalayasalt i en kjøkkenmaskin/blender, og kjør på høy hastighet til du har en helt jevn masse. Dette tar noen minutter, så pass på om maskinen blir varm – skru den da av og vent ti minutter før du kjører blandingen videre.
Fordel fyllet over bunnen, og sett det hele kaldt. Etter 4-5 timer i kjøleskap er kaken stivnet og klar til servering.
Rå jaffakake smaker kjempegodt med nyoppkutta appelsinbiter.
Kaken holder seg en ukes tid, men må alltid oppbevares kaldt for å ikke smelte.