Rå jaffakake

Sjokolade + appelsin = Sant!

Ingredienser: 

    • Rå kokosolje
    • 10-15 medjooldadler
    • 2,5 desiliter mandler
    • 0,5 desiliter rått kakaopulver

Fyll: 

    • 250 gram rå cashewnøtter
    • 2 appelsiner
    • 2,5 desiliter rå kokosolje
    • 2 desiliter rå agavesirup
    • 1 desiliter rått kakaopulver
    • En liten klype himalayasalt

Framgangsmåte: 

Smør en springform på 20 eller 22 centimeter med litt rå kokosolje.

Fjern steinene fra dadlene. Ha 10 dadler i en kjøkkenmaskin eller blender sammen med mandlene og kakaopulveret. Kjør på høy hastighet til mandlene er pulverisert. Spe med én og én daddel til du får en seig masse i kjøkkenmaskinen. Hvor mange dadler du trenger avhenger av størrelsen på de.

Press massen ned i formen og sett kaldt slik at det får satt seg.

Fyll: 

Bløtlegg nøttene i vann i 2-4 timer. Sil av vannet.

Riv skallet fra en appelsin og press ut saften fra begge.

Ha nøtter, appelsinskall, appelsinsaft, kokosolje, agavesiryp, kakaopulver og himalayasalt i en kjøkkenmaskin/blender, og kjør på høy hastighet til du har en helt jevn masse. Dette tar noen minutter, så pass på om maskinen blir varm – skru den da av og vent ti minutter før du kjører blandingen videre.

Fordel fyllet over bunnen, og sett det hele kaldt. Etter 4-5 timer i kjøleskap er kaken stivnet og klar til servering.

Rå jaffakake smaker kjempegodt med nyoppkutta appelsinbiter.

Kaken holder seg en ukes tid, men må alltid oppbevares kaldt for å ikke smelte.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *