vegansk rotgrønnsakscurry oppskrift

Rotgrønnsakscurry

Norge + Thailand = sant.

Dette er min nye favorittrett, sa mannen da han første gang smakte denne retten.  Og jeg ble egentlig ganske overrasket.

Vi har nemlig begynt å kutte ned på mat der vi fråtser i fett og salt, og prøver å spise så sunt som vi bare greier. Hvem hadde trodd at det skulle bli så smakfullt?

Her bakte jeg rotgrønnsakene i ovnen, istedenfor å steke dem i panna som jeg vanligvis ville ha gjort. Men for en forskjell! De smakte rett og slett fantastisk, og de ekstra minuttene med matlagingstid gjorde ingenting.

Sausen er en standard currysaus med kokosmelk. Nudlene må gjerne byttes ut med fullkornsnudler om du vil ha en sunnere variant, eventuelt kan de byttes ut med flere grønnsaker.

Ingredienser til to porsjoner: 

    • 1 rødbete
    • 2 små søtpoteter (eller 1 medium/stor)
    • 1 pastinakk
    • 1 gulrot
    • 4 spiseskjeer nøytral olje
    • 100 gram hvetenudler
    • 1 sjalottløk
    • 2 hvitløksfedd
    • 2 centimeter ingefær
    • 2 spiseskjeer rød currypaste
    • 3 desiliter grønnsakskraft eller vann med økologisk buljongpulver
    • 1 spiseskje soyasaus
    • 2 desiliter kokosmelk
    • 0,5 lime
    • 1 spiseskje agavesirup
    • Noen kvaster koriander

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 220 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.

Skrell rødbete, søtpoteter, pastinakk og gulrot, og skjær opp i terninger eller ringer med tykkelse på cirka én centimeter.

Fordel grønnsakene utover stekebrettet, vend inn halvparten av oljen med hendene. Bak i ovnen i en halvtime, grønnsakene skal være møre og fine.

Mens grønnsakene bakes kan du gjøre klar resten av retten.

Kok opp godt med vann i en liten gryte. Ha i nudlene og kok dem til al dente-konsistens. Sil av vannet og sett nudlene til sides.

Rens og finhakk sjalottløk, hvitløk og ingefær.

Varm opp resten av oljen til medium varme i en panne. Ha i løk, hvitløk, ingefær og currypaste, og la det surre noen minutter under jevnlig omrøring.

Ha i grønnsakskraft og soyasaus, og la det koke opp. Tilsett kokosmelk, limesaft og agavesirup, skru ned varmen og la sausen småkoke til grønnsakene er ferdige.

Grovhakk koriander.

Før servering har du i nudlene.

Anrett i skåler med nudler og saus nederst, grønnsaker over de, og topp det hele med koriander. Server rykende varmt.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *