

Arrowroot/pilerot-stivelse
Glutenfritt og gjennomsiktig fortykningsmiddel.
Arrowroot (pilerot) er en tropisk plante som formerer seg via rotitløpere. Disse røttene blir tørket og malt til et fint pulver. Dette er glutenfritt og lett å fordøye.
Arrowroot fungerer flott som gjennomsiktig fortykningsmiddel (spesielt når du trenger en klar jevning) i sauser, supper og desserter. I hjemmelaget is vil det forhindre dannelse av iskrystaller. Det egner seg ikke alltid i bakst.
Arrowroot påvirkes ikke av frysing, men overoppheting kan derimot svekke tykningsegenskapen.
Arrowroot brukes ofte likt med maisstivelse, men det er flere elementer som skiller de to:
- Arrowroot tykner på en lavere temperatur enn maisstivelse, og svekkes ikke av syreingredienser.
- Arrowroot bidrar med mer nøytral smak
NB: Arrowroot fungerer ikke bra med meieriprodukter om du bruker dette

Slik bruker du det:
Løs opp arrowroot-/pilerotpulver i en lik mengde kaldt vann. Tilsett blandingen forsiktig i maten mens du varmer opp under omrøring. Beregn cirka en spiseskje ferdigblandet arrowroot til cirka 2,5 desiliter væske.
Her får du kjøpt det:
Arrowrootstivelse pleier jeg å bestille billig fra iHerb. Det finnes også på enkelte helsekostforretninger og asiatiske matbutikker.
Hei! 🙂 har funnet en oppskrift på sjokoladefondant, med arrowrootmel. Vil du da tenke at jeg kan bruke maisstivelse som erstatning? Det er ikke annet mel i oppskriften. 🙂
Tipper det skal gå ganske greit ja 🙂
Du kan sikkert også bruke tapioka, hvis du finner det. Jeg bruker arrowrrot i en base for vegansk iskrem, men når jeg har brukt andre, blir den ikke like «smooth» og glatt, og det lgger litt igjen på skjeen når en har tatt en munnfull, arrowroot er derfor bedre. Jeg har kjøpt arrowroot på Meny, men i en knøttliten boks til høy pris…
…via rotUTløpere… ☺️ (ikke rotitløpere).