Arrowroot/pilerot-stivelse

Glutenfritt og gjennomsiktig fortykningsmiddel.

Arrowroot (pilerot) er en tropisk plante som formerer seg via rotitløpere. Disse røttene blir tørket og malt til et fint pulver. Dette er glutenfritt og lett å fordøye.

Arrowroot fungerer flott som gjennomsiktig fortykningsmiddel (spesielt når du trenger en klar jevning) i sauser, supper og desserter. I hjemmelaget is vil det forhindre dannelse av iskrystaller. Det egner seg ikke alltid i bakst.

Arrowroot påvirkes ikke av frysing, men overoppheting kan derimot svekke tykningsegenskapen.

Arrowroot brukes ofte likt med maisstivelse, men det er flere elementer som skiller de to:

  • Arrowroot tykner på en lavere temperatur enn maisstivelse, og svekkes ikke av syreingredienser.
  • Arrowroot bidrar med mer nøytral smak

NB: Arrowroot fungerer ikke bra med meieriprodukter om du bruker dette

hjemmelaget is oppskrift is uten egg uten melk hvit sjokolade
HVIT SJOKOLADEIS: Her har jeg brukt arrowrootpulver for å tykne isen.

Slik bruker du det: 

Løs opp arrowroot-/pilerotpulver i en lik mengde kaldt vann. Tilsett blandingen forsiktig i maten mens du varmer opp under omrøring. Beregn cirka en spiseskje ferdigblandet arrowroot til cirka 2,5 desiliter væske.

Her får du kjøpt det: 

Arrowrootstivelse pleier jeg å bestille billig fra iHerb. Det finnes også på enkelte helsekostforretninger og asiatiske matbutikker.

HELE RÅVARELEKSIKONET FINNER DU HER. 

2 Comments

  1. renate klungtvedt

    Hei! 🙂 har funnet en oppskrift på sjokoladefondant, med arrowrootmel. Vil du da tenke at jeg kan bruke maisstivelse som erstatning? Det er ikke annet mel i oppskriften. 🙂

    1. Mari Hult

      Tipper det skal gå ganske greit ja 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *