veganske spanske tapasptoeter oppskrift

Spanske tapaspoteter

Tryll med poteter!

Krydra poteter med aioli er en av mine favorittretter når det kommer til tapas! De intense smakene byr kanskje på en utfordring for vinkelneren, men husk at det er lov å spise tapas med annen drikke enn vin. Disse potetene er kjempegod snacks, og de fungerer også som potettilbehør til forskjellige middagsretter. Du kan også servere de som del av en buffet.

Ingredienser: 

  • 800 gram poteter
  • 2 spiseskjeer olje
  • 3 spiseskjeer tomatpuré
  • 1 teskje røkt paprikapulver
  • 4 hvitløksfedd
  • Salt og pepper
  • En halv sitron

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 180 grader og finn fram en ildfast form.
Vask potetene og skjær dem i terninger med sider på cirka én centimeter. Bland sammen olje, tomatpuré og røkt paprikapulver. Bland i potetene, og fordel det hele utover den ildfaste formen. Fjern skallet fra hvitløken, og legg feddene over potetene. Dryss salt og pepper over det hele. Bak potetene i stekeovnen i cirka 40 minutter. Vend forsiktig på dem etter 20 minutter. Når det er fem minutter igjen av stekeovnen presser du sitronsaften over potetene.

Server potetene varme, gjerne sammen med en aioli. Det lager du enkelt ved å tilsette revet hvitløk til en veganese/eggefri majones.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *