Saftig sjokoladekake

En nydelig vegansk sjokoladekake med bringebær, rik sjokoladekrem og et hint av chili.

Mission: Lage en vegansk sjokoladekake til å konkurrere med i Matbloggsentralens sjokoladekakeutfordring, der den skal konkurrere med Norges beste kaker. Kaken må være saftig og god, ha en fyldig sjokoladekrem som du har lyst å spise rett fra bollen, og så må den ha det lille ekstra som gjør at den skiller seg ut.

Mission impossible?

Vi prøver! Etter en aldri så liten idemyldring med gode kollegaer rett før lunsj en dag (strategisk) kom vi fram til at vi må by på noe ekstra både i smak og tekstur. Noe til å utfordre den jevne og herlige sjokoladesmaken. Valget falt på chili og bringebær – to røde kamerater som utfyller hverandre perfekt, og der det sterke og friske står i herlig kontrast til sjokoladen.

Ingredienser til en kake: 

    • Olje og mel til smøring/meling av form
    • 5 desiliter hvetemel
    • 2 desiliter hvitt sukker
    • 1 desiliter kakaopulver
    • 1,5 teskje vaniljesukker
    • 1 teskje kanel
    • 0,5-1 teskje kayennepepper
    • 1,5 teskje natron
    • 0,5 teskje salt
    • 2 spiseskjeer nytraktet espresso eller sterk kaffe
    • 2 spiseskjeer brunt sukker
    • 3,5 desiliter vann
    • 0,75 desiliter rapsolje
Bringebærfyll:
    • 200 gram bringebær
    • 4 spiseskjeer sukker
Sjokoladeglasur: 
    • 200 gram vegansk sjokolade
    • 3 spiseskjeer nytraktet sterk kaffe eller espresso
    • 100 gram vegansk margarin
    • 1 spiseskje soyamelk soyamelk
    • 5-6 desiliter melis
Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 175 grader. Smør litt olje i bunn og kanter på en springform (20-22 centimeter) og dryss over litt mel.

Finn fram en stor bakebolle og sil i hvetemel, sukker, kakaopulver, vaniljesukker, kanel, kayennepepper, natron og salt.

Rør sammen espresso/kaffe, brunt sukker, vann og rapsolje i en liten skål. Hell det våte over i det tørre og visp det hele raskt og kraftig sammen til en jevn røre.

Ha røren over i kakeformen, bruk en slikkepott for å være sikker på at du får med deg alt. Bak i 25-30 minutter, bruk trepinnetesten for å se om kaken er ferdig.

Avkjøl kaken helt på kjøkkenbenken før du begynner å pynte den.

Bringebærfyll: 

Rør sammen bringebær og sukker i en liten gryte. La det koke opp under omrøring, tilsett eventuelt en spiseskje vann om det blir tørt. La det koke noen små minutter til det setter seg litt. Ha over i en skål og avkjøl i kjøleskap.

Sjokoladeglasur: 

Smelt sjokoladen sammen med kaffe i vannbad.

Skjær smøret i små biter, ha i soyamelk og kjør det så jevnt du greier med en stavmikser eller håndvisp. Ha i sjokoladen mens stavmikseren fortsetter å gå – det skal bli helt jevnt. Spe til slutt med melis til du får en tykk og god sjokoladekrem. Smak gjerne underveis for å være sikker på at du får kremen som ønsket.

Når kaken er helt avkjølt har du den forsiktig ut av formen. Del den – igjen forsiktig – i to horisontalt. Fordel bringebærblandingen på den ene delen og legg den andre forsiktig over. Fordel deretter sjokoladekremen over kaken og langs kantene. Pynt eventuelt med en chili.

La kaken stå kaldt fram til servering.

8 Comments

  1. Vil du anbefale å ha litt eplesidereddik oppi også? Tenker så natroen får hevet, eller er det bedre uten?

    1. Mari Hult

      Har ikke brukt det i denne kaken tidligere, så ikke godt å si!

  2. Denne kaken var bare helt fantastisk god 🙂 Jeg brukte rørte bringebær som fyll og pyntet med store bringebær på toppen. Ble lekker 🙂

  3. Jeg skal bake med barnebarnet i neste uke:-) Om jeg tar vekk chilien,er den barnevennlig smaksmessig da?

    1. Mari Hult

      Jepp 🙂 veldig!

  4. God kake, men hadde problemer med kremen :/ ble mer en deig og ikke kremete 🙁 hva har jeg gjort feil?

  5. Kan jeg bruke kokosolje i stedenfor raps? 🙂

    1. Mari Hult

      Tror det skal gå veldig fint – men har aldri prøvd selv.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *