Marokkansk couscous med safran

Herlig couscous-salat med grønnsaker som kan serveres både varm og kald.

Med en liten klype safrantråder i couscousen blir denne retten som en marokkansk paella! Herligheten toppes med nydelige ovnsbakte grønnsaker og et hint vårløk.

Couscous er kjempegodt som en varm middagsrett, eller som en del av en buffet (da kan den være både varm, kaldt eller lun). Restene passer perfekt i matboksen, gjerne som en del av en salat. Retten er nesten fettfri og super sunn,

Oppskriften er fra Alicia Silverstone, en av verdens mest fantastiske veganere. Hun påstår at det holder til seks porsjoner, men for en gangs skyld tror jeg at de norske porsjonene er større enn de amerikanske. I alle fall større enn Hollywood-porsjonene!

Vi pleier å lage denne retten som middag for to, da får vi gode rester som går i neste dags lunsjsalat.

Ingredienser til 4 porsjoner: 

    • 0,5  flaskegresskar (butternut squash)
    • 2 gulrøtter
    • 1 løk
    • 0,5 grønn squash
    • Litt olje
    • Salt og pepper
    • 4 desiliter grønnsakskraft eller vann med buljongterning
    • 2 spiseskjeer vegansk margarin
    • 1 klype safrantråder eller en teskje malt safran
    • 4 desiliter couscous av fullkorn (vanlig kan også brukes)
    • 2 vårløk

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 180 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.

Skrell og rens gresskar, gulrøtter og løk, og skjær opp i terninger. Skjær også squash i terninger.

Fordel grønnsakene utover stekebrettet, dryss over olje, salt og pepper.

Bak i cirka 30 minutter. Ta gjerne ut brettet etter halve tiden og vend litt på grønnsakene.

Etter at grønnsakene har bakt i ti minutter koker du opp grønnsakskraften i en gryte med lokk. Når det koker har du i margarin og safran, og lar det småkoke til margarinen har smeltet. Ta gryten av varmen, tilsett couscous og ta på lokket,

Skjær vårløk i ringer.

Når grønnsakene er ferdige i ovnen rører du i couscousen med en gaffel.  Smak eventuelt til med litt salt og pepper. Vend inn grønnsaker og vårløkringer og server – rykende varmt.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *