Rå sjokolademousse

Herlig rå dessert basert på cashewnøtter. 

Bløtlagte cashewnøtter gir en silkemyk konsistens til desserter, og i kombinasjon med kokosolje blir det hele en veldig god mousse.

Til smak har vi i rått kakaopulver. Får du ikke fatt i dette går det an å jukse med urått pulver (men da er ikke desserten rå lenger). Jeg liker agavesirup godt til søtning, andre alternativer fungerer også fint. Smak deg fram!

Desserten er veldig mektig så du trenger ikke store porsjoner. For litt ekstra smak er rå sjokolademousse kjempegodt med friske bær, spesielt rips og jordbær.

Ingredienser til fire porsjoner: 

    • 100 gram usalta, rå cashewnøtter
    • 2 spiseskjeer kokosolje
    • 2 spiseskjeer agavesirup
    • Innholdet av en halv vaniljestang
    • 2 spiseskjeer rått kakaopulver
    • 0,5 desiliter vann
    • Eventuelt rå kakaonibs til pynt

Framgangsmåte: 

La nøttene ligge i bløt i rikelig med vann i 6-8 timer. Hell av vannet og ha nøttene over i en kjøkkenmaskin eller blender. Tilsett kokosolje, agavesirup, innholdet fra vaniljestangen, kakao og vann, og kjør på høy hastighet i noen minutter – nøttene skal bli helt knuste, og konsistensen skal være helt jevn.

Hell over i en serveringsskål eller porsjonsskåler, og sett til avkjøling i minst to timer så moussen får satt seg.

Pynt gjerne med rå kakaonibs.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *