Lunsjsalat med linser og reddiker

Herlig og energirik, passer godt i matboksen. 

Til jul fikk vi noen glimrende salatshakere, som gjør seg helt perfekt som moderne matbokser. De har egen dressingbeholder og en passende gaffel, og er kjempegreie å ha med seg i både veske og sekk.

Inspirert av dette, prøver vi altså å lage oss mer salater som niste, og det er en herlig utfordring!

Dette er en energibombe med masse smak, og du trenger ikke en gang å bruke dressingbeholderen. Kutter du linsene blir det en nydelig råkostsalat, som også kan serveres som tilbehør til middagsretter.
Ingredienser til to porsjoner: 

    • 1 desiliter puylinser
    • 1 rødbete
    • 2 gulrøtter
    • 4 reddiker
    • 1 desiliter bønnespirer
    • 0,5 sitron
    • Salt og pepper

Framgangsmåte: 

Kok opp godt med vann i en gryte. Vask linsene godt og ha dem i gryta. Kok dem møre, cirka 15-20 minutter. Sil av vannet og avkjøl linsene.

Skrell og grovriv rødbete og gulrøtter. Vask reddikene og skjær dem i tynne skiver – bruk gjerne en ostehøvel eller mandolin om du har.

Vask bønnespirene.

Bland sammen linser, rødbete, gulrøtter, reddiker og bønnespirer i en bolle. Press over sitronsaften og dryss på litt salt og pepper.

Salaten kan serveres med en gang, eller fylles på beholdere og ta med som niste.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *