

Lunsjsalat med linser og reddiker
Herlig og energirik, passer godt i matboksen.
Til jul fikk vi noen glimrende salatshakere, som gjør seg helt perfekt som moderne matbokser. De har egen dressingbeholder og en passende gaffel, og er kjempegreie å ha med seg i både veske og sekk.
Inspirert av dette, prøver vi altså å lage oss mer salater som niste, og det er en herlig utfordring!
Dette er en energibombe med masse smak, og du trenger ikke en gang å bruke dressingbeholderen. Kutter du linsene blir det en nydelig råkostsalat, som også kan serveres som tilbehør til middagsretter.
Ingredienser til to porsjoner:
-
- 1 desiliter puylinser
-
- 1 rødbete
-
- 2 gulrøtter
-
- 4 reddiker
-
- 1 desiliter bønnespirer
-
- 0,5 sitron
-
- Salt og pepper
Framgangsmåte:
Kok opp godt med vann i en gryte. Vask linsene godt og ha dem i gryta. Kok dem møre, cirka 15-20 minutter. Sil av vannet og avkjøl linsene.
Skrell og grovriv rødbete og gulrøtter. Vask reddikene og skjær dem i tynne skiver – bruk gjerne en ostehøvel eller mandolin om du har.
Vask bønnespirene.
Bland sammen linser, rødbete, gulrøtter, reddiker og bønnespirer i en bolle. Press over sitronsaften og dryss på litt salt og pepper.
Salaten kan serveres med en gang, eller fylles på beholdere og ta med som niste.