Minipaier med soppfyll

Genialt enkelt – skikkelig godt!

I disse minipaiene uten egg og melk bruker vi et enormt enkelt triks for å gi smak og pai-konsistens til fyllet: Vegansk kremost. Produktet fungerer utmerket i veganske ostekaker, så hvorfor ikke prøve det i den litt saltere varianten?

Selv har jeg brukt naturell, men prøv deg gjerne fram med de smakssatte variantene!

Jeg foretrekker å servere disse minipaiene som tapas, der vi spiser dem kun sammen med et glass med noe godt i, men de fungerer også som både forrett og å være del av en buffet.

Soppblandingen kan lages opp på forhånd og has i kjøleskapet, men selve stekingen av paiene bør du gjøre rett før retten skal serveres – hvis ikke vil paiene synke sammen litt.

Ingredienser til fem små paier: 

    • 1 sjalottløk
    • 2 hvitløksfedd
    • 5 desiliter sopp
    • Olje til steking + pensling
    • 100 gram vegansk kremost
    • Salt og pepper
    • 2 plater butterdeig

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 180 grader. Finn fram et muffinsbrett.

Rens og finhakk løk og hvitløk. Børst av eventuell jord fra soppen, skjær deretter i mindre biter.

Varm opp litt olje til middels varme i en stekepanne. Stek løk, hvitløk og sopp gyllent. Skru ned varmen og rør inn kremosten. La det putre et par minutter, smak deretter til med salt og pepper. Skru av varmen.

Gni inn et muffinsbrettet med litt olje.

Press ut butterdeigen og legg den som paibunn i cirka fem av formene. Fordel soppblandingen over.

Stek i ovnen til deigen er gyllen, cirka 20 minutter. Serveres varm.

FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSKE TAPASRETTER FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *