veganske arme riddere uten egg oppskrift

Verdens beste arme riddere

Saftige inni og sprø utenpå – og du lager de på ti minutter!

I helgen har vi vært så heldig å få benytte en fantastisk firmahytte, og det herligste jeg vet er å fylle dagene med frisk fjelluft og god mat.

God til å planlegge mat på forhånd er jeg dessverre ikke, så når den nærmeste Mega, Helgø eller Meny er en to timers kjøretur unna så må det improvisering til! Man tager det man haver, og i dette tilfellet ble det rent gull! Arme riddere er virkelig genialt når en ikke har ferskt brød lenger, men skikkelig lyst på gode brødskiver!

Denne frokosten lager du på gårsdagens brød, og alt utstyret du trenger er en  bolle, en gaffel og en stekepanne. Vel bekomme!

Ingredienser til to porsjoner: 

  • 2 desiliter soyamelk
  • 2 teskjeer eplesidereddik
  • 1 teskje bakepulver
  • 0,5 desiliter sukker
  • 1 banan, helst godt moden
  • 4 skiver av daggammelt brød
  • Vegansk margarin eller olje til steking

Framgangsmåte: 

Visp sammen soyamelk og eddik i en bolle. La det stå et par minutter før du rører i bakepulver og sukker.

Skjær bananen i tynne skiver og ha i. Mos skivene forsiktig med en gaffel. Det gjør ingenting om det er litt klumper i røren.

Ha skivene i røren, og vend på dem sånn at alt blir dekket. La det stå i 5-10 minutter og trekke.

Varm opp margarin eller olje til medium/høy varme i en stekepanne. Legg i skivene og stek de gylne på begge sider (3-4 minutter på hver side).

Server arme riddere varme, gjerne med syltetøy og vegansk vispet krem eller rømme.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *