

Frokostpoteter
Nydelige på helgefrokostbordet!
Disse potetene er akkurat det du trenger en sløv helgemorgen. Litt salt, litt røkt smakt, og masse gode karbohydrater!
Liquid smoke kan kuttes ut her, men jeg synes det setter en ekstra spiss på det hele. Smaken minner kanskje litt om pølser og bacon, så om du virkelig ikke liker det er det best å droppe den.
Ingredienser til to porsjoner:
-
- 4 medium store poteter
-
- 1 rødbete
-
- 1 sjalottløk
-
- Olje til steking
-
- Salt og pepper
-
- 1 teskje liquid smoke
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 200 grader. Finn fram en medium stor ildfast form.
Skjær poteter i terninger. Skrell og skjær rødbete i terninger. Finhakk løk.
Varm opp oljen til medium/høy varme i en panne. Ha i potet- og rødbeteterninger og stek mens du vender på dem jevnlig. Etter fem til ti minutter begynner potetene å bli gylne og fine. Tilsett da løken, og stek noen minutter til. Løken skal ikke bli brent.
Ha i salt, pepper og liquid smoke, og stek et lite minutt til.
Overfør blandingen til den ildfaste formen, og bak i ovnen i et kvarter. Potetbitene skal være møre og fine.
Server frokostpotetene rykende varme.