Eltefritt brød

Verdens enkleste brød er også verdens beste. 

Sett deigen i dag, så kan du servere fantastisk nybakt brød til frokost i morgen!

Hjemme hos oss så spiser vi ikke så mye brød, men når vi først gjør det så liker vi å spise skikkelig godt brød! Tidligere har jeg gjerne tatt turen innom Ostehuset i Stavanger på fredagen for å kjøpe noe godt til kvelden, men nå er det slutt på det. Fantastiske Ina som blogger på Mat på Bordet har nemlig revolusjonert brødbakingen her i heimen, og jeg håper dere kaster dere på bølgen!

Dette er nemlig så lett!

Deigen rører du sammen på to minutter – TO MINUTTER – kvelden før, den fikser seg selv gjennom natten, og når du står opp trenger du bare brette den sammen, lette i en brødform, la etterheve litt for deretter å steke. Resultatet? Nydelig brød til frokost uten at du trenger å gå ut av huset. Bruk heller hevetiden på morgenen til å lese avisa og drikke cappuccino.

Denne varianten stekes i brødform, men jeg har brukt samme ingredienser som ciabattarundstykkene jeg prøvde sist gang. Og brødet? Det blir kjempegodt.

Ingredienser til ett brød: 

    • 500 gram hvetemel
    • 0,25 teskje tørrgjær
    • 1,5 teskje salt
    • 4 desiliter vann

Framgangsmåte: 

Rør sammen mel, gjær og salt i en stor bolle. Hell i litt og litt av vannet mens du rører, til du har en fast, men klissete, deig. Dekk til bollen og la deigen heve på kjøkkenbenken i 12 til 18 timer.

Legg fram et ark bakepapir og finn fram en brødform. Dryss litt ekstra mel over bakepapiret.

Velt deigen over på bakepapiret og brett inn mel til den er grei å håndtere. Form den slik at den er cirka like lang som brødformen. Trykk den flat i en rektangulær form.

Brett cirka en tredjedel av deigen inn mot midten

Brett cirka en tredjedel av deigen på den andre siden inn mot midten. Fest det så godt du kan.

Snu deigen opp ned.

Børste så mye mel du greier av bakepapiret, og bakepapiret med deigen over i brødformen.

Legg et rent kjøkkenhåndkle over formen og la brødet etterheve i to timer.

Forvarm stekeovnen til 220 grader. Bruk en skarp kniv til å skjære et snitt i brødet på langs.

Stek brødet i 30-35 minutter. Det skal få en gyllen farge, og når du banker på toppen av brødet skal det høres litt hult ut.

Avkjøl brødet helt før du skjærer i det. Eltefritt brød smaker godt med alt du kan tenke deg av pålegg, eller bare litt god olivenolje og balsamicoeddik.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *