

Sitroncupcakes med hvit sjokolade
Veganske cupcakes med en herlig smakskombinasjon!
Ingredienser til 12 cupcakes:
-
- 1 sitron
-
- 3 desiliter hvetemel
-
- 1 teskje bakepulver
-
- 0,5 teskje natron
-
- 2 spiseskjeer maisstivelse
-
- 2 desiliter soyamelk
-
- 1 teskje eplesidereddik
-
- 2 desiliter sukker
-
- 1 desiliter rapsolje
Hvit sjokoladeglasur:
-
- 100 gram vegansk hvit sjokolade
-
- 100 gram vegansk margarin
-
- 4 desiliter melis
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 175 grader. Fyll et muffinsbrett med 12 muffinsformer.
Riv skallet av sitronen, og press ut sitronsaften.
Mål opp hvetemel, bakepulver, natron og maisstivelse, og sil over i en stor bakebolle.
Visp sammen melk og eddik i en mindre bolle. La det stå et par minutter. Rør inn sukker, olje, sitronskall og sitronsaft.
Hell de våte ingrediensene over i de tørre, og visp det raskt sammen. Du trenger maks et minutt her. Desto kortere desto bedre, da blir cupcakene luftige og fine.
Fordel røren utover formene, de skal ikke være mer enn to tredjedeler fulle. Vil du ha cupcakes ?med haug på? (altså mer røre i formen) anbefaler jeg å spaye muffinsbrettet med vegansk stekespray først.
Bak kakene i 20 minutter. Avkjøles på rist.
Kakene må være helt avkjølte før du begynner å pynte dem.
Hvit sjokoladeglasur:
Brekk av en liten del av sjokoladen og legg til sides. Denne skal brukes til pynt.
Smelt resten av sjokoladen i vannbad.
Kjør margarinen glatt i en kjøkkenmaskin. Tilsett sjokolade og kjør litt til. Ha i melis litt etter litt, og kjør til du har en fin og smørbar konsistens.
Ha over i en sprøyteposte med stor åpning.
Bruk en ostehøvel og skjær tynne skiver av den gjenværende sjokoladen.
Fordel glasuren på cupcakene. For å få mønsteret her hold jeg sprøyteposen rett over kaken, og presset glasuren rett ned.
Dryss sjokoladebiter på toppen.
Jeg vil bare si at jeg har brukt både brødform og springform til denne oppskriften, og bare justert steketiden, og det blir den saftigste kaka! Tusen takk for herlig oppskrift 😀