Brownie med kremosttopp

Nydelig browniekake uten egg og melk. 

Kan tro testpanelet på jobben min lurte på hva jeg hadde i disse kakene. For det første var det ingen som hadde tenkt på at brownies kan bli litt harde og saftige i midten uten egg. I tillegg hadde ingen hørt om vegansk kremost. Score!

Smaken likte de veldig godt, og kakesjefen slapp ikke boksen med øynene hele arbeidsdagen.

Brownien er kjempegod med frisk frukt og bær. Jordbær, om du får tak i, er kanskje best, men andre typer fungerer også ypperlig.

Oppskriften er fritt etter en av variantene i Vegan Cookies Invade Your Cookie Jar, en fabelaktig bok for vegansk småbakst.

Ingredienser: 

    • 0,5 desiliter soyamelk
    • 1 desiliter rapsolje
    • 2,5 desiliter sukker
    • 2,5 desiliter hvetemel
    • 1 desiliter kakaopulver
    • 1 spiseskje maisstivelse
    • 0,5 teskje bakepulver
    • Bittelitt salt

Kremosttopp: 

    • 100 gram vegansk kremost (naturell)
    • 1 desiliter sukker
    • 1 spiseskje hvetemel

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 165 grader.

Kle en kvadratisk ildfast form på cirka 20*20 centimeter med bakepapir. Pass på at det dekker både bunn og kanter.

Ha tofu, soyamelk og olje i en kjøkkenmaskin, og kjør til du har en helt jevn masse. Hell blandingen over i en bolle. Mål opp de tørre ingrediensene og sil inn. Fordel røren utover den ildfaste formen. Bruk en kniv eller slikkepott til å få det jevnt.

Kremosttopp: 

Ha alle ingrediensene i en bolle og bruk en håndvisp til å kjøre det jevnt – eventuelt visp det manuelt med en visp og tålmodighet.

Vend inn halvparten av sjokoladen.

Fordel røren jevnt over browniedeigen. Topp med resten av sjokoladen.

Bak i 35 minutter. Avkjøl helt før servering. Dette er viktig for at kaken skal bli brownie-saftig.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *