Hjemmelaget is med hvit sjokolade

En nydelig oppskrift på hvit sjokoladeis – det beste jeg vet.

Da jeg var liten var vi ofte i Sør-Frankrike på sommerferie. Glem stranden, glem bassenget, glem de sjarmerende byene og koselige butikkene- det eneste jeg savnet her hjemme i Norge var den fantastisk gode hvite sjokoladeisen som de solgte på hvert eneste gatehjørne. Verdens beste is, og jeg glemmer den aldri.

I de siste årene har jeg hatt egen ismaskin, og en dag slo jeg meg selv skikkeig i hoedet da jeg kom på at jeg i over et år har hatt muligheten til å lage hvit sjokoladeis selv. Ikke fant jeg noen oppskrift, men med vegansk hvit sjokolade handla i London (men du får også kjøpt den på nett) og godt med pågangsmot satte jeg i gang.

Her har jeg brukt en kombinasjon av soyamelk og kokosmelk, som nok en gang er uslåelig i desserter. Når det får koke opp forsvinner kokossmaken, og du sitter igjen med en rundt og fyldig melkeblanding som gjør isen helt nydelig.

Ingredienser:

    • 3 desiliter kokosmelk
    • 1 spiseskje arrowroot/pilerot-stivelse (du kan også bruke maisstivelse)
    • 3 desiliter soyamelk
    • 1 desiliter sukker
    • 100 gram vegansk hvit sjokolade
Framgangsmåte:
Ha en halv desiliter av kokosmelken og arrowrootpulveret i en liten bolle. Rør det sammen med en gaffel.

Ha resten av kokosmelken samt soyamelk og sukker i en liten gryte. Brett sjokoladen opp i mindre biter og ha i. Sett på på middels varme, og rør jevnlig til det hele koker opp. Ha gryten av varmen, rør godt til all sjokoladen er oppløst.

Hell i arrowroot-blandingen og rør det sammen. Nå vil blandingen tykne en del.

Hell over i en bolle og sett kaldt. Etter noen timer er blandingen klar til å kjøres i ismaskin.

Kjør til is etter ismaskinens anvisninger, og oppbevar isen i fryseboksen fram til servering.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *