Eltefrie ciabatta

Kjempegodt brød som er perfekt for late bakermestere!

Hvis jeg var mann ville jeg fridd til Ina som driver bloggen Mat På Bordet. Lett. Hun er nemlig brød-guru, og ikke hvilke som helst brød; hun lager ufattelig gode ELTEFRIE brød! Du slipper å elte! Det eneste du trenger å gjøre er å vente, men det kan jeg heller finne meg i.

Trikset med eltefrie brød er at de skal heve kjempelenge, så det er greit å sette deigen før du går og legger deg, så får du nydelige brød ihvertfall til formiddagsmaten.

Her har jeg prøvd ut oppskriften hennes på No knead ciabatta-rundstykker, og jeg er helt betatt! Kjempesuksess på første forslag er ikke vanlig kost, og jeg lover å jobbe meg nedover på lista hennes over eltefrie brød.

Ingredienser til åtte ciabatta: 

  • 500 gram hvetemel
  • 0,25 teskje tørrgjær
  • 1,5 teskje salt
  • 4 desiliter vann

Framgangsmåte: 

Rør sammen mel, gjær og salt i en stor bolle. Hell i litt og litt av vannet mens du rører, til du har en fast, men klissete, deig. Dekk til bollen og la deigen heve på kjøkkenbenken i 12 til 18 timer.

Dekk et stekebrett med bakepapir.

Velt deigen over på brettet og brett mel inn i den til den ikke er klissete lenger.

Bruk et pizzahjul eller en god kniv til å dele deigen inn i åtte like store emner. Form dem kjapt til rundstykke-fasong (de trenger ikke være så fine, det er litt av sjarmen), og fordel dem utover på brettet.

Dekk til og la etterheve en times tid.

Sett deretter brettet inn i en kald stekeovn, og sett varmen på 220 grader. Stek i en halvtime. Ciabattaene skal blir gylne og fine, og høres hule ut når du banker på de.

Avkjøl ciabattaene på rist, og server helst mens de fremdeles er lune.

2 Comments

 1. Disse er vel fine å lage glutenfri også? 🙂

  1. Mari Hult

   Jeg har veldig liten erfaring med glutenfri baking, dessverre, så aner ikke :/

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *