

Eltefrie ciabatta
Kjempegodt brød som er perfekt for late bakermestere!
Hvis jeg var mann ville jeg fridd til Ina som driver bloggen Mat På Bordet. Lett. Hun er nemlig brød-guru, og ikke hvilke som helst brød; hun lager ufattelig gode ELTEFRIE brød! Du slipper å elte! Det eneste du trenger å gjøre er å vente, men det kan jeg heller finne meg i.
Trikset med eltefrie brød er at de skal heve kjempelenge, så det er greit å sette deigen før du går og legger deg, så får du nydelige brød ihvertfall til formiddagsmaten.
Her har jeg prøvd ut oppskriften hennes på No knead ciabatta-rundstykker, og jeg er helt betatt! Kjempesuksess på første forslag er ikke vanlig kost, og jeg lover å jobbe meg nedover på lista hennes over eltefrie brød.
Ingredienser til åtte ciabatta:
-
- 500 gram hvetemel
-
- 0,25 teskje tørrgjær
-
- 1,5 teskje salt
-
- 4 desiliter vann
Framgangsmåte:
Rør sammen mel, gjær og salt i en stor bolle. Hell i litt og litt av vannet mens du rører, til du har en fast, men klissete, deig. Dekk til bollen og la deigen heve på kjøkkenbenken i 12 til 18 timer.
Dekk et stekebrett med bakepapir.
Velt deigen over på brettet og brett mel inn i den til den ikke er klissete lenger.
Bruk et pizzahjul eller en god kniv til å dele deigen inn i åtte like store emner. Form dem kjapt til rundstykke-fasong (de trenger ikke være så fine, det er litt av sjarmen), og fordel dem utover på brettet.
Dekk til og la etterheve en times tid.
Sett deretter brettet inn i en kald stekeovn, og sett varmen på 220 grader. Stek i en halvtime. Ciabattaene skal blir gylne og fine, og høres hule ut når du banker på de.
Avkjøl ciabattaene på rist, og server helst mens de fremdeles er lune.
Disse er vel fine å lage glutenfri også? 🙂
Jeg har veldig liten erfaring med glutenfri baking, dessverre, så aner ikke :/