

Burger med byggryn og sopp
Smakfulle veggisburgere med veldig god tekstur.
Ingredienser til seks burgere:
-
- Vann til koking
-
- 1,5 desiliter byggryn
-
- 1 potet
-
- 4 sjampinjonger
-
- 8 aromasopp
-
- 10 shitakesopp
-
- Olje til steking
-
- Litt timian
-
- 2 spiseskjeer balsamicoeddik
-
- Salt og pepper
-
- 4 spiseskjeer kikertmel
-
- Burgerbrød, salat og veganese til servering
Framgangsmåte:
Kok opp godt med vann i en gryte. Ha i byggryn og la de småkoke. Skrell poteten og skjær i mindre biter. Når gryna har kokt i en halvtime har du i potetbitene og koker til de er myke. Sil av vannet.
Skjær soppen i mindre biter. Varm opp oljen i en panne og stek soppen på medium varme til alke bitene er gylne. Krydre med timian. Hell over balsamicoeddik og la den koke inn.
Ha gryn, potetbiter og sopp over i en kjøkkenmaskin, og kjør på lav hastighet til du har en ganske jevn masse. Smak til med salt og pepper.
Ha blandingen over i en bolle og rør inn kikertmelet. Sett deigen kaldt i minst en halvtime.
Forvarm stekeovnen til 175 grader og kle et stekebrett med bakepapir.
Varm opp olje til medium/høy varme i en stekepanne. Form seks like burgere med hendene og forstek dem i et par minutter på hver side. Ha forsiktig over på stekebrettet og etterstek i ovnen i 10-15 minutter.
Server burgerne varme, gjerne med burgerbrød, salat og en god veganese.