vegansk burger vegetarbloggen oppskrift

Burger med byggryn og sopp

Smakfulle veggisburgere med veldig god tekstur.

Ingredienser til seks burgere: 

    • Vann til koking
    • 1,5 desiliter byggryn
    • 1 potet
    • 4 sjampinjonger
    • 8 aromasopp
    • 10 shitakesopp
    • Olje til steking
    • Litt timian
    • 2 spiseskjeer balsamicoeddik
    • Salt og pepper
    • 4 spiseskjeer kikertmel
    • Burgerbrød, salat og veganese til servering

Framgangsmåte: 

Kok opp godt med vann i en gryte. Ha i byggryn og la de småkoke. Skrell poteten og skjær i mindre biter. Når gryna har kokt i en halvtime har du i potetbitene og koker til de er myke. Sil av vannet.

Skjær soppen i mindre biter. Varm opp oljen i en panne og stek soppen på medium varme til alke bitene er gylne. Krydre med timian. Hell over balsamicoeddik og la den koke inn.

Ha gryn, potetbiter og sopp over i en kjøkkenmaskin, og kjør på lav hastighet til du har en ganske jevn masse. Smak til med salt og pepper.

Ha blandingen over i en bolle og rør inn kikertmelet. Sett deigen kaldt i minst en halvtime.

Forvarm stekeovnen til 175 grader og kle et stekebrett med bakepapir.

Varm opp olje til medium/høy varme i en stekepanne. Form seks like burgere med hendene og forstek dem i et par minutter på hver side. Ha forsiktig over på stekebrettet og etterstek i ovnen i 10-15 minutter.

Server burgerne varme, gjerne med burgerbrød, salat og en god veganese.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *