Cookie sandwich

Rett og slett en herlig oppfinnelse. 

Ingredienser til cirka 10 sandwicher: 

    • 1 desiliter brunt sukker
    • 0,5 desiliter hvitt sukker
    • 1,5 desiliter rapsolje
    • 0,5 desiliter soyamelk
    • 1 spiseskje pilerot-/arrowrootstivelse eller maisstivelse
    • 3,5 desiliter hvetemel
    • 0,5 teskje natron
    • Litt salt

Sjokoladeglasur: 

    • 100 gram vegansk kremost
    • 3 spiseskjeer kakaopulver
    • 2-3 desiliter melis

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 175 grader. Kle to stekebrett med bakepapir.

Visp sukker, olje, soyamelk og pilerotstivelse godt sammen i en stor bolle.

Sil i pilerotstivelse, hvetemel, natron og salt, og rør det godt sammen. Vend inn sjokoladebitene til slutt.

Bruk en spiseskje til å måle opp deigen til cookiesene. Form hver deigbit til en ball, den skal være på størrelse med en valnøtt.

Press den forsiktig ned til den er cirka en centimeter tykk, og plasser på et av stekebrettene. Gjenta med hele deigen. Pass på å ha godt med avstand mellom kakene på stekebrettet – de utvides under steking. Tilsammen får du cirka 20 cookies.

Stek kakene midt i 6-8 minutter, de skal bli gylne og fine. Overfør forsiktig til en rist som de avkjøles på.

Sjokoladeglasur: 

Kjør margarin og kakaopulver jevnt i en kjøkkenmaskin. Tilsett litt og litt av melisen til du har en fin og smørbar glasur. Ha over på en sprøytepose med stor tupp.

Legg halvparten av de avkjølte cookiesene opp ned bortover på benken. Fordel glasuren over dem. Press resten av cookiesene forsiktig oppå, og cookie sanwichen er klar til servering!

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *