vegansk rødbeteburger fra resept oppskrift

Rødbeteburgere fra Resept

Min favorittburger. Denne kan du servere til alle! Veganere elsker den, vegetarianere elsker den og altetere kan ikke forstå at det er grønnsaker de spiser.

Basen er rødbeter. Rødbeter er nemlig virkelig perfekte i burgere! Fargen tar seg veldig bra ut, smaken er nydelig, og koker du de før du har de i deigen så er de veldig greie å jobbe med. Her har vi også i sopp, som gir en veldig god “kjøttaktig” konsistens og valnøtter som bidrar med både tekstur og god smak.

Oppskriften har min gode venn Yngve Ekern fått av kokkene på Resept. Jeg har endre bittelitt på den, men smaken er den samme.

Du må jobbe litt med deigen før du steker burgerene, men det lønner seg – disse er utrolig, utrolig gode, og holder seg godt sammen når de først er stekte.

Ingredienser til fire burgere: 

 • 1 stor rødbete
 • 1 løk
 • 2 hvitløksfedd
 • 250 gram sopp
 • Olje til steking
 • 60 gram valnøtter
 • 50 gram kikertmel
 • Salt og pepper
 • 1-2 desiliter brødsmuler

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 180 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.

Kok opp vann i en gryte. Skrell rødbeten og skjær den i små terninger. Kok terningene møre, dette tar rundt 15 minutter. Avkjøl.

Finhakk løk og hvitløk, og skjær sopp i små biter.

Varm opp oljen i en panne og stek løken blank. Ha deretter i hvitløk og sopp, og stek det hele til alt er gyllent men ikke svidd. Avkjøl.

Grovhakk valnøttene. Bland sammen rødbete, soppblanding, valnøtter, kikertmel, salt og pepper i en bolle. Spe med brødsmuler mens du jobber deigen sammen. Den skal være klissete men må henge sammen.

Arbeid med deigen og lag fire burgere. Legg de på stekebrettet og stek i ti minutter. Ta ut brettet og snu burgerne forsiktig. Stek de i fem minutter til.

Ta ut av ovnen. Dersom du vil fryse burgerne eller spare de til en annen dag så er dette rett tid på å fryse de ned/pakke i kjøleskapet.

Hvis ikke varmer du litt olje til medium/høy varme i en panne, og steker burgerne gylne på begge sider, cirka fem minutter.

Rødbeteburger passer med hva det skal være av burgertilbehør.

5 Comments

 1. mandoran

  Noen linjer som mangler i fremgangsmåten?

  1. Mari Hult

   Hvor mener du? Tror jeg har sett meg blind på denne teksten…

 2. Ingen krydder?

  1. Mari Hult

   Kun de ingrediensene som står i oppskriften 🙂

 3. Marte Bleken

  Åssen sopp bruker du?

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *