Karamellpudding

Lettvint oppskrift uten baking i ovn eller vannbad.

vegan vegetar vegansk karamellpudding vegetarmat
VEGANSK KARAMELLPUDDING: Oppskrift helt uten egg og meieriprodukter!

Hjemmelaget karamellpudding er en av de beste dessertene som finnes! Dette er en enkel oppskrift der vi ikke bruker stekeovn, men takket være silketofuen får vi fremdeles et nydelig og fast resultat.

Karamellpuddingen smaker godt som den er, men om du vil gjøre ekstra stas på den er det bare å vispe opp litt hvarekrem eller soyakrem og servere til.

Ingredienser til fire porsjoner: 

  • 1 desiliter sukker
  • 3 spiseskjeer vann
  • 1 spiseskje brun rissirup
  • 1 spiseskje lønnesirup
Pudding: 

  • 5 desiliter soyamelk, gjerne med vaniljesmak 
  • 1 vaniljestang
  • 1,5 spiseskjeer agarflak
  • 1,5 desiliter silketofu
  • 2 spiseskjeer sukker
  • Bittelitt salt

Framgangsmåte: 

Finn fram fire porsjonsformer og en stor form/langpanne de kan stå i.

Visp sammen sukker, vann og sirup i en liten gryte. Varm det opp mens du visper jevnlig. Etter et par minutter tykner væsken litt, da tar du gryta av varmen. Avkjøl i et par minutter, fordel deretter karamellsausen i de fire skålene. Vend på dem slik at sausen dukker hele bunnen.

Har du mer karamellsaus igjen kan du bruke den som pynt.

Pudding: 

Ha soyamelken i en gryte. Snitt opp vaniljestangen på langs og dra mest mulig av innmaten over i gryta. Legg vaniljestangen i gryta når du har fått ut så mye du klarer. Dryss over agarflakene, og la det hele stå og trekke i fem minutter.

La det hele koke opp, og la det småkoke under omrøring i fem minutter. Avkjøl og ta ut vaniljestangen.

Kjør silketofu, sukker og salt helt jevnt i en kjøkkenmaskin eller blender. Tilsett soyamelkblandingen og kjør det videre til du har en jevn og fin masse.

Hell blandingen over i formene og sett til avkjøling i minst en time.

Om du vil hvelve karamellpuddingen ut av formene og over på tallerker før servering så pleier de å løsne greit av seg selv. Hvis ikke kan du dyppe bunnen på formen i varmt vann i 10-15 sekunder før hvelveing, eventuelt bruke en kniv til å løsne puddingen langs kantene på formen.

karamellpudding uten melk og egg

FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSKE PUDDINGER FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *