

Kaninkake
Til små og store jenter som elsker kaniner.
Til min venninne Heges bursdag hadde jeg lyst å lage en ekstra kjekk kake, og siden hun elsker kaniner ble valget ganske enkelt.
Jeg er ingen konditor, så pyntingen ble ikke helt optimal, men konseptet kan lett kopieres til andre kaninjenter.
Basisen er en gulrotkake med kremostglasur. I tillegg dekker jeg kaken med marsipan, for å passe på at alt blir hvitt og fint. Til slutt dekker jeg det hele med et tykt lag kokosmasse, som gir den “fluffy” stilen som en kanin gjerne har.
For å lage rosa til ørene og grønt til “gresset” bruker jeg vegansk konditorfarge. Det fungerer også med litt rødbete- og brokkolijuice (du trenger så lite at det setter ikke smak på noe).
Ingredienser til én kake:
-
- 1 liter hvetemel
-
- 4 teskjeer bakepulver
-
- 2 teskjeer natron
-
- 2 teskjeer kanel
-
- 1 teskje tørket ingefær
-
- 1 teskje kardemomme
-
- 1 teskje salt
-
- 4 teskjeer vaniljesukker
-
- 4 desiliter brunt sukker
-
- 2,5 desiliter appelsinjuice
-
- 3 desiliter rapsolje
-
- 4 medium/store gulrøtter
-
- 2 desiliter valnøtter
Kremostglasur:
-
- 150 gram veganmargarin
-
- 225 gram vegansk kremost naturell
-
- 300 gram melis
-
- 2 teskjeer vaniljesukker
Pynt:
-
- 400 gram vegansk marsipan, eventuelt to ferdige marsipanlokk
-
- 250 gram kokosmasse
-
- Rød og grønn vegansk konditorfarge
-
- 20 gram vegansk sjokolade
-
- 1 spiseskje soyafløte
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 175 grader. Smør + mel to kakeformer, fortrinnsvins 20 og/eller 22 centimeter.
Bland sammen hvetemel, bakepulver, natron, kanel, ingefær, kardemomme, salt og vaniljesukker.
I en annen bolle rører du sammen brukt sukker, appelsinjuice og rapsolje.
Skrell og riv gulrøttene, grovhakk valnøttene.
Hell det våte over i det tørre i et par omganger, og rør det sammen. Vend deretter inn revne gulrøtter og valnøtter.
Ha røren over i de smørte kakeformene. Bruk en slikkepott til å fordele alt utover.
Stek i 40-45 minutter, til kakene tåler trepinne-testen (stikk en trepinne ned i kakene, og se om noe henger igjen i den. Hvis ikke er de klare).
Åpne stekeovnsdøren, og la kakene stå og hvile seg der inne i et kvarter.
Kremostglasur:
Pass på at alle ingrediensene står i romtemperatur minst en halvtime før du setter igang.
Skjær smøret i terninger. Ha det i en kjøkkenmaskin sammen med kremost, halvparten av melisen og vaniljesukkeret. Kjør til du har en helt jevn og kremete masse. Smak til med melis til du får ønsket smak.
Montering og pynting:
Løsne formen rundt kakene, og hvelv en og en over på et skjærebrett. Skjær ut kaninbitene som på bildet.
Kle et stekebrett eller stort serveringsfat med aluminiumsfolie.
Kjevle ut marsipanen tynt.
Start med firkanten i midten fra den første kaken. Kle den med marsipan og plasser den nesten nederst på stekebrettet. Denne biten er magen til kaninen. De fire andre bitene fra første kaken skal settes sammen to og to til ører.
Ta rundingen i midten av den andre kaken og dekk også den med marsipan. Legg den over firkanten. Dette er hodet til kaninen. Kle ørene med marsipan og sett de på hver sin side oppe på hodet.
Bruk fire av de resterende bitene fra den andre kaken og klr dem med marsipan og sett inn som labber; to på hver side (en oppe og en nede på magen).
Legg halvparten av kokosen til sides. Ta ut to spiseskjeer av resten og rør inn rød konditorfarge til kokosen er rosa og fin. I den siste andelen kokos rører du inn grønn konditorfarge.
Smelt sjokolade og fløte i vannbad. Rør det sammen og ha over på en sprøytepose med et bittelite hull i tuppen (vent med å klippe dette før rett før du skal bruke sjokoladen).
Smør på kremostglasur, og dekk over med kokosmasse. Bruk rosa kokosmasse på ørene og føttene, samt som snute. Tegn øyne, munn og klør med sjokoladen.
Avslutt med å smøre glasur over aluminiumsfolien og dryss grønn kokosmasse på toppen.