Bønnedip med ostesmak

Sunt og godt til rå grønnsakspinner, som pizzafyll eller til fried stuff.

Hvite bønner er perfekte som base til dipper der du vil styre smaken med krydder og andre smakstilsettinger! Her bruker jeg blant annet næringsgjær, røkt paprikapulver og tomater, som sammen gir en veldig god ostesmak. 

Dippen er god både varm, lunka og kald, og holder seg flere dager i kjøleskapet.

Ingredienser til en stor skål: 

    • 1,5 desiliter tørka hvite bønner
    • 2 desiliter knuste tomater
    • 1 teskje hvitløkspulver
    • 1 teskje løkpulver
    • 0,5 teskje røkt paprikapulver
    • 0,5 teskje chilipulver
    • Litt salt
    • 2 spiseskjeer maisstivelse
    • Saft fra en halv sitron

Framgangsmåte: 

Bløtlegg bønnene over natten og kok dem deretter møre i godt med vann. Sil av vannet i ha bønnene over i en kjøkkenmaskin eller blender. Tilsett knuste tomater, næringsgjør, hvitløkspulver, løkpulver, røkt paprikapulver, chilipulver, salt og maisstivelse, og kjør det hele til du har en helt jevn masse.

Hell blandingen over i en liten gryte og kok opp. La dippen småkoke i fem minutter under omrøring, den skal tykne en del.

Smak til med sitronsaft og eventuelt mer krydder.

Server varm, lunken eller kald.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *