

Veganfarse
Uerstattelig godt i pizza, taco og burritos!
Nå trenger du ikke kjøpe den dyre, og ikke så gode, veganfarsen fra frysedisken lenger! Med superbillig tvp-granulat fra for eksempel iHerb kan du lage en mye, mye bedre farse til bittelitt av prisen!
Denne farsen smaker godt nylaget, men det fungerer også utmerket å oppbevare den noen dager i kjøleskap. Jeg pleier å lage mye om gangen for å kunne bruke flere dager på rad, men vi ender alltid opp med å spise alt.
Tips: I oppskriften bruker jeg en tørka chipotle. Du kan bytte den ut med en hermetisk chipotle eller en fersk jalapenos – i så fall finhakker du dem og har i panna med løken. Trenger ikke å være med i bløtleggingen.
Ingredienser til fire porsjoner:
-
- 2,5 desiliter vann
-
- 1 tørka chipotle
-
- 2,5 desiliter tvp-granulat
-
- 1 sjalottløk
-
- 1 kinesisk hvitløk
-
- Olje til steking
-
- 1 spiseskje tørka oregano
-
- 2 spiseskjeer soyasaus
-
- 1 teskje chilipulver
-
- 1 teskje paprikapulver
-
- 1 spiseskje spisskummen
-
- 0,75 desiliter vegansk rødvin
-
- 1 spiseskje sukker
-
- 1 teskje eplesidereddik
-
- 2 desiliter knuste tomater
Framgangsmåte:
Kok opp vannet. Finhakk chipotlen. Ha i tvp-granualt og chipotlebiter og skru av varmen. La det stå i fem minutter.
Finhakk sjalottløk og hvitløk. Varm opp oljen i en panne. Hva tvp- og chipotleblandingen i pannen og stek et par minutter. Tilsett løk og hvitløk, og stek videre i noen minutter til det hele begynner å bli gyllent.
Rør inn orgeano, soyasaus, chilipulver, paprikapulver og spisskummen, og la det steke noen minutter til.
Hell i vin og la denne koke inn.
Rør til slutt inn sukker, eddik og tomater, skru ned varmen og la det hele småkoke i cirka femten minutter.
Server rykende varmt, eller oppbevar i kjøleskap fram til servering.
Tips: Veganfarse smaker fantastisk i taco med ananassalsa. Det er også utmerket som fyll i vårruller.
kan man bytte ut rødvinen med noe? ^^
eller er det en stor del av smaken og slikt.? takk
Kan droppe den om du ikke har, det går fint.