Ostekake med sitronsmak

En nydelig ovnsbakt ostekake med kjeksbunn.

Ostekake er det beste jeg vet, og ingen merker forskjell om du bytter ut kuosten med soyaost og eggene med silketofu! Hurra! Kaken bakes i ovnen og blir fast og god. Her smaker vi den til med sitron – både skallet og saften brukes – noe som gir en frisk smak.

Server gjerne kaken sammen med frukt og bær, eller slå til med litt sjokolade- eller karamellsaus.

Ingredienser til en kake: 

    • 250 gram veganske havrekjeks
    • 100 gram vegansk margarin
    • 2 spiseskjeer sukker
    • 1 teskje kanel

Ostefyll: 

    • 1 sitron
    • 1 boks vegansk kremost
    • 1 eske silketofu (cirka 350 gram)
    • 1 teskje salt
    • 1,5 desiliter sukker
    • 3 spiseskjeer lønnesirup
    • 1 teskje vaniljesukker
    • 2 spiseskjeer vegansk røme
    • 3 spiseskjeer maisstivelse
    • 2 spiseskjeer matfløte av soya

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 175 grader. Smør en springform på 20-22 centimeter.

Knus kjeksen til smuler i en kjøkkenmaskin. Smelt margarinen og ha i, ha også i sukker og kanel. Kjør det noen sekunder til i maskinen, slik at all kjeksen blir fuktig.

Press blandingen ut i bunnen og opp langs kantene av springformen. Forstek bunnen i 10 minutter, i mellomtiden kan du lage ostefyllet.

Ostefyll: 

Riv skallet av sitronen og press ut saften.

Ha i en kjøkkenmaskin sammen med resten av ingrediensene, og kjør det hele til du har en helt jevn masse.

Hell over i kakeformen, og sett den tilbake i ovnen. Bak i cirka tre kvarter.

Avkjøl ostekaken i kjøleskapet, da vil den feste seg en del.

Server med bær eller en frisk saus.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *