

Paella med rosenkål
Spansk tradisjonsmiddag med en norsk favoritt.
Middag i én panne – blir det enklere? Sammen med Mikel Arteta er paella er en av mine favoritter fra Spania, og her har jeg i godt med en norsk favoritt, nemlig rosenkålen. Den duger nemlig til mer enn julemat og søndagsmiddager!
Ingredienser til to porsjoner:
-
- 4 desiliter rosenkål
-
- 1 rød paprika
-
- 1 grønn paprika
-
- 4-5 aromasopp
-
- 1 løk
-
- 2 hvitløksfedd
-
- 2 spiseskjeer olivenolje
-
- 1 teskje røkt paprikapulver
-
- 1 klype saftan
-
- 2 desiliter paellaris eller vanlig ris
-
- 5 desiliter grønnsakskraft eller vann med økologisk buljongpulver
-
- 1 teskje salt
-
- Nykvernet pepper
-
- 1 sitron
Framgangsmåte:
Skjær av den harde stilken fra rosenkålene, ta bort de ytterste bladene og skjær rosenkålene i to gjennom stilken (på denne måten faller de ikke fra hverandre under steking).
Rens resten av grønnsakene. Skjær paprikaen i strimler og sopp i mindre biter. Grovhakk løk og finhakk hvitløk
Varm opp oljen i en panne. Stek rosenkål i noen minutter til de blir gylne og fine. Legg dem til sides og ha i paprika, sopp, løk og hvitløk, og la det surre i noen minutter til.
Ha i røkt paprikapulver og safran, og la det surre i noen minutter til. Tilsett ris og rosenkål, og bland det hele sammen. Hell i grønnsakskraft, salt og pepper og la det hele koke opp. Skru ned varmen og la det småkoke til all væsken har kokt inn, cirka femten minutter. Spe eventuelt med ekstra væske om risen fremdeles er hard.
Skjær opp sitronen i båter og ha over retten. Server rykende varm.