vegansk daal oppskrift

Rød daal

Linsestuing med indiske krydder. En utrolig enkel hverdagsmiddag som smaker nydelig av India. Gryten krever lite innsats og enkle og billige ingredienser, i tillegg er den næringsrik og spesielt god på protein.

Gjør litt ekstra stas på daalen ved å servere med ris og papadums.

Ingredienser til to porsjoner: 

  • 6 desiliter vann
  • 1 liten boks knuste tomater (cirka 2 desiliter)
  • 2,5 desiliter tørka røde linser
  • Nøytral olje til steking
  • 1 teskje spisskummen
  • 1 sjalottløk
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 1 teskje malt koriander
  • 1 teskje gurkemeie
  • 0,5 teskje kayennepepper
  • Salt
  • Frisk koriander

Framgangsmåte: 

Kok opp vann og knuste tomater. Ha i linsene og la det hele småkoke i cirka 20 minutter til det meste av væsken er absorbert.

Varm opp olje i en panne. Ha i spisskummen og stek i noen minutter, til det begynner å lukte godt av krydderet. Finhakk løk og hvitløk og ha i. Stek videre til alt er gyllent, tilsett deretter koriander, gurkemeie og kayennepepper. Stek i noen minutter til, hell deretter over i linseblandingen. Smak til med salt. Finhakk koriander og ha i rett før servering.

Tips: Server rød daal med ris og papadums

4 Comments

  1. Denne retten ble en favoritt etter første smak! Takk for at du delte den!

    Men jeg har aldri sett papadums, er det noe man kan finner i nord Norge?

    1. Mari Hult

      Så hyggelig 🙂 Jeg vet ikke med butikkene der oppe i nord, men sjekk avdelingen på Mega eller Meny med indiske varer. Ganske flate pakke 🙂

  2. Hei, dahlen min ble ikke oransje, mer bare hakka tomater med linser i. Vet du hva d kan være? Jeg brukte ikke tørre røde linser men kokte 🙂

    1. Mari Hult

      Du må bruke tørka for at denne skal funke 🙁 De løser seg opp når de koker sammen med tomatene.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *