

Rød daal
Linsestuing med indiske krydder. En utrolig enkel hverdagsmiddag som smaker nydelig av India. Gryten krever lite innsats og enkle og billige ingredienser, i tillegg er den næringsrik og spesielt god på protein.
Gjør litt ekstra stas på daalen ved å servere med ris og papadums.
Ingredienser til to porsjoner:
- 6 desiliter vann
- 1 liten boks knuste tomater (cirka 2 desiliter)
- 2,5 desiliter tørka røde linser
- Nøytral olje til steking
- 1 teskje spisskummen
- 1 sjalottløk
- 1 kinesisk hvitløk
- 1 teskje malt koriander
- 1 teskje gurkemeie
- 0,5 teskje kayennepepper
- Salt
- Frisk koriander
Framgangsmåte:
Kok opp vann og knuste tomater. Ha i linsene og la det hele småkoke i cirka 20 minutter til det meste av væsken er absorbert.
Varm opp olje i en panne. Ha i spisskummen og stek i noen minutter, til det begynner å lukte godt av krydderet. Finhakk løk og hvitløk og ha i. Stek videre til alt er gyllent, tilsett deretter koriander, gurkemeie og kayennepepper. Stek i noen minutter til, hell deretter over i linseblandingen. Smak til med salt. Finhakk koriander og ha i rett før servering.
Tips: Server rød daal med ris og papadums
Denne retten ble en favoritt etter første smak! Takk for at du delte den!
Men jeg har aldri sett papadums, er det noe man kan finner i nord Norge?
Så hyggelig 🙂 Jeg vet ikke med butikkene der oppe i nord, men sjekk avdelingen på Mega eller Meny med indiske varer. Ganske flate pakke 🙂
Hei, dahlen min ble ikke oransje, mer bare hakka tomater med linser i. Vet du hva d kan være? Jeg brukte ikke tørre røde linser men kokte 🙂
Du må bruke tørka for at denne skal funke 🙁 De løser seg opp når de koker sammen med tomatene.