Tilslørte chiapiker

Nydelig dessert med eplemos, ostekrem og supersunne chiafrø. 

I denne desserten kombinerer vi de tradisjonsrike bondepikene med de populære superfrøene chia. Den piska kremen er byttet ut med en nydelig vegansk ostekrem, der chiafrøene gir den perfekt konsistens.

Tilslørte chiapiker holder seg godt noen dager i kjøleskap, og kan serveres både til hverdags og vegansk fest!

Ingredienser til fire porsjoner: 

    • 225 gram vegansk kremost naturell
    • 1 desiliter vegansk rømme
    • 1 desiliter agavesirup
    • 1 spiseskje kokosolje
    • Litt himalayasalt

Eplemos: 

    • 2 epler
    • 2 spiseskjeer sukker
    • 2 spiseskjeer vann

Kavring: 

    • 3 spiseskjeer griljermel eller andre smuler
    • 1 spiseskje olje
    • 1 spiseskje sukker
    • Litt kanel

Framgangsmåte: 

Ha alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin eller blender, og kjør det hele til du har en jevn masse. Sett kaldt fram til montering.

Eplemos: 

Rens eplene og skjær dem i terninger. Ha i en liten gryte sammen med sukker og vann. Kok opp og la det småkoke til eplene er møre. Tilsett eventuelt litt ekstra vann. Mos eplene med en gaffel og sett til avkjøling.

Kavring: 

Ha alt i en liten gryte på middels varme. La det hele steke under omrøring til det får en gyllen farge. Avkjøl.

Anrett chiakrem, eplemos og kavring lagvis i serveringsglass. Avkjøl fram til servering.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *