Crepes – syltynne, franske pannekaker

Pannekaker som skriker etter godt fyll!

Crepes er så godt! Fyll de med blåbærsyltetøy, fyll de med vaniljeis, fyll de med peanøttsmør og syltetøy – fyll de med hva du vil – disse skriker etter å bli spist!

Tynne og knallgode pannekaker uten egg og meieriprodukter er lettere enn du noen gang kunne ha tenkt, og disse kommer du til å lage igjen og igjen og igjen. Sett røren kvelden før, og lag perfekte crepes til frokost, eller stå med stoppeklokke utenfor kjøleskapet og vent til de tretti minuttene med svelling er over.

NB: Ikke bli lurt av at røren ikke smaker godt. Kikertmel er litt beisk fram til det blir varmebehandlet.


Ingredienser til 6-8 pannekaker: 

    • 3,5 desiliter soyamelk
    • 0,5 desiliter vann
    • 2 spiseskjeer lønnesirup
    • 2 desiliter hvetemel
    • 1 desiliter kikertmel
    • 1 spiseskje maisstivelse
    • Litt salt
    • Olje til steking

Framgangsmåte: 

Ha alle ingrediensene utenom oljen i en kjøkkenmaskin eller blender, og kjør til du har en jevn røre. Hell over i en bolle og sett kaldt, minst en halvtime, men gjerne over natten.

Varm opp oljen i en panne. Bruk cirka en desiliter røre per pannekake. Stek opp pannekaker og server gode og varme.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *