Grønne pannekaker

Av og til trenger du grønn mat (men ikke salat og grønnsaker). 

St. Patrick’s Day er min favoritthøytid. Ikke bare fordi det er den dagen i året det er lov å være tåpelig med konditorfarge. Det er også vår bryllupsdag, og gir meg derfor dobbel grunn til å lage noe skikkelig godt.

Her har jeg laget tykke pannekaker som er smaksatt med kakao og mynte. Kule, gode og grønne! Nevnte jeg at de er veganske, altså uten egg og melk, på toppen av det hele?

Ingredienser til 5-6 pannekaker: 

    • 3 desiliter hvetemel
    • 2 teskjeer bakepulver
    • 1 teskje salt
    • 1 teskje kanel
    • 1 desiliter vann
    • 2 desiliter vegetabilsk melk
    • 2 spiseskjeer nøytral olje + ekstra til steking
    • 2 spiseskjeer lønnesirup
    • 1 spiseskje kakaopulver
    • Noen mynteblader eller – estrakt
    • Noen dråper vegansk grønn konditorfarge

Framgangsmåte: 

Bland sammen de tørre ingrediensene i en bolle. Mål opp de våte ingrediensene og hell i. Visp det hele raskt og kraftig sammen. Tilsett eventuelt litt ekstra melk om du ønsker en tynnere røre.

Hell halvparten av røren over i en annen bolle. Rør inn kakaopulver.

Finhakk mynteblader, og bland de i den andre bollen. Rør også inn grønn konditorfarge.

Varm opp olje til medium/høy varme i en stekepanne. Ha i en liten pannekakerøre og stek til det begynner å boble øverst og pannekaken størkner rundt kantene. Snu pannekaken og stek noen minutter på andre side. Gjenta med all røren. Juster eventuelt størrelsen om du synes pannekakene blir for små eller store.

Grønne pannekaker smaker godt med lønnesirup og sjokoladebiter.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *